Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (644)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No, dalo sa. Vzhľadom na to, aké hrozné správy som o tomto filme počula, nemyslím, že by bol horší než kvantá iných bezduchých akčňákov s "morálnym posolstvom", populárnych najmä v 90. rokoch. Rovnako ako oni je Vodný svet prvoplánový, má trápnych záporákov a v scenári veľa a poriadne veľkých dier. No aspoň ma zaujala postkatastrofická vízia našej planéty aj hlavná postava. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

I když je tento film celosvětově považován za jakýsi propadák, já osobně si myslím, že to není zase tak špatná myšlenka. Co se týká realizace, není to úplně dotažené, ale přece jen tři hvězdičky si to zaslouží. Je to prostě další druh celosvětové katastrofy a to jak by to tady nejspíš vypadalo, kdyby se něco takového stalo. Body dolů jsou za občas supermanovské výkony Kevina, v podobě nového evolučního druhu. Ačkoli možná proto je tak nelidsky obratný. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zázrak, ale je to fajn dobrodružstvo s peknou výpravou, veľmi zaujímavým námetom a ten mega rozpočet je na tom vidieť. Kevin je pred kamerou fajn a za kamerou tiež, ale ten príbeh by mohol byť trošku zaujímavejší, pretože príbeh tu zas až také veľké slovo nemá a väčšinou sa tu len hojda na vlnách, čo je škoda. James Newton Howard zabrkal na strunu tiež celkom fajn. Extended Cut je síce dlhší skoro o 45min, ale prekvapivo veľa toho neponúka, okrem ucelenejších scén. Predovšetkým sa pridali dialógy, akcie len minimum a v závere sa dozvieme, že miesto ktoré našli nieje ostrov, ale Mount Everest. Theatrical Cut 75% - 4* / Extended Cut 80% - 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhá spolupráce Reynolds - Costner nakonec nedostala takového uznání jako ta první (Robin Hood), avšak úplně zlé to zase není. Scénář je nápaditý a vůbec celá idea se zatopením světa je příjemně mysteriózní. Objevování "dryland" je napínavé a mořský vlk Kevin Costner je v této roli naprosto perfektní. Úchvatně natočená akce strhne svojí dravostí a přehledností a celková dynamika filmu je více než dobrá. Ruší snad jen přehnaně výbušné finále s několika typicky hrdinsky trapnými sekvencemi, ale přežít se to dá. Podvodní scéna je fantasticky mrazivá, stejně tak závěrečných pět minut. Snímek který stál 175 milionů dolarů nám sice neukázal nic převratného, avšak jedná se o relativně zajímavý a nápaditý hollywoodský blockbuster, kde jsem nějaké ty úlety ochoten odpustit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenka je chvályhodná a zpracování není koneckonců také vůbec špatné. Daleká budoucnost, celý svět zaplaven vodou, parta odporných pirátů v čele s Dennisem Hopperem na jedné straně a osamělý, nedůvěřivý Kevin Costner na straně druhé.. Lze si přát ještě něco víc? Ale ano, něco přece. V prvé řadě by filmu prospěla výrazně kratší stopáž. Takhle totiž film směřuje k beztak už předvídatelnému závěru místy dost vlekle a působivé akční scény bývají často odděleny nezáživnou mezihrou. A potom je tady ta proklatá poslední třetina, která zbytečně odbočuje k záchraně unesené holčičky. Nebýt této zápletky, nebo lépe řečeno udělat z toho ryze chlapské dobrodružství, byla by to naprostá bomba, na jakou by i mistr Bay nebo Emmerich koukali s neskrývanou závistí. Bohužel ta závěrečná část se už nezmění, a tak alespoň těch prvních 90 minut můžu nazvat skvělou zábavou, na kterou budu vždy rád vzpomínat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Keď Námorník (Kevin Costner) po anulovanom obchode zabije na svojej lodi bláznivého tuláka (Kim Coates), skoná blázon na sieti, čo je vidieť ešte v niekoľkých nasledujúcich záberoch. V momente, keď ho hádže do vody, je ale vidieť, že leží na okraji jedného z trupov. (Hudino)
  • Během produkce se film kvůli četným problémům, z nichž některé byly opravdové a některé tiskem zveličované - například se říkalo, že řídnoucí vlasy Kevina Costnera (Námořník) byly digitálně zahušťovány - prodražoval a nakonec se s náklady 175 milionů amerických dolarů stal nejdražším filmem, jaký byl do té doby natočen (nebereme-li v úvahu inflaci.). Jen za nekolik let jej ovšem "překonal" Titanic (1997). (Ded@M@tes)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama