foto

Jeanne Tripplehorn

  • nar. 10.6.1963 (55 let)
    Tulsa, Oklahoma, USA

Biografie

Její otec Tom Tripplehorn byl kytaristou u Geryho Lewise. Jeanne vyrůstala v New Yorku. Rozhodla se věnovat herectví. Studovala na Juilliard School of Drama. Po ukončení studií začínala v TV a na divadle. Jejím debutem byla hra Patricka Shanlleyho The Big Funk na jevišti newyorského Public Theatre. Po boku herce Vala Kilmera se představila ve hře Tis a Pity she´s Whore.

Poprvé se před kamerou objevila ve filmu ZÁKLADNÍ INSTINKT (r.P.Verhoeven). Hrála policejní psycholožku Elizabeth Garnerovou. Další filmovou zkušenost jí přinesla role Abby v kriminálním dramatu FIRMA (r.S.Pollack). Jejího manžela ztvárnil Tom Cruise. Hrála také v postkatastrofickém sci-fi VODNÍ SVĚT, kde vytvořila postavu neohrožené Helen.

Pět let žila s hercem Benem Stillerem. Jejich vztah se rozpadl. V říjnu roku 2000 se provdala za herce Lelanda Orsena (Pearl Harbor). Má s ním syna Augusta Tripplehorna Orsena.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Gloria Bell
2017 We Only Know So Much
2016 Little Pink House
2013 Perfect Man, A
2011 Pět žen (TV film)
2010 Bláznivá svoboda
Morning
2009 Grey Gardens (TV film)
2008 Okřídlené bytosti
2007 Trap, The
2005 The Moguls
2003 Na mou čest (TV film)
2002 Mladší bráška
Trosečníci
2001 Dial 9 for Love
2000 Paranoia
Ukradni ten film
Velmi relativní známosti
Časový kód
1999 Mickovy modré oči
1998 Gang
Srdcová sedma
Šest pohřbů a jedna svatba
1997 Než jsme se našli
Old Man (TV film)
Vraždy po internetu
1995 Vodní svět
1994 Bolestná realita
1993 Firma
Night We Never Met, The
1992 Základní instinkt
1991 Nejvyšší pocta (TV film)

TV seriály

2014 Myšlenky zločince (TV seriál)
Demons (S09E24)
Angels (S09E23)
Fatal (S09E22)
další epizody (13)
2013 Myšlenky zločince (TV seriál)
Bully (S09E11)
The Caller (S09E10)
Strange Fruit (S09E09)
další epizody (24)
2012 Electric City (TV seriál)
Nová holka (TV seriál)
Rajčata (S01E22)
Děti (S01E21)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Perennials (S08E11)
The Lesson (S08E10)
Magnificent Light (S08E09)
další epizody (11)
2011 Velká láska (TV seriál)
Když se muži a hory setkají (S05E10)
Vymýtání ďábla (S05E09)
Smyčka se stahuje (S05E08)
další epizody (10)
2010 Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Krevní msta (S04E07)
další epizody (9)
2009 Velká láska (TV seriál)
Svátost (S03E10)
Temnota (S03E09)
Na hraně (S03E08)
další epizody (10)
2007 Big Love: In the Beginning (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Jsem, jaká jsem (S02E11)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
další epizody (12)
2006 Velká láska (TV seriál)
Slavnost (S01E12)
Poslední vůle (S01E11)
Křest (S01E10)
další epizody (12)
2003 Frasier (TV seriál)
Přítelkyně jako trofej (S10E15)

Dokumentární

2008 Guest of Cindy Sherman
1999 Making of a Mobster: 'Mickey Blue Eyes', The (TV film)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace