Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 991)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron | Hudba: James Horner | Produkcia: James Cameron, Jon Landau | Distribúcia: Paramount Pictures (USA), 20th Century Fox (International) | Štúdio: 20th Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,843,201,268 $ || ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokud se k filmu pristupuje jako k cistokrevny romantice zasazeny na pozadi jedny velky namorni katastrofy, tak film funguje bezchybne. DiCaprio a Winslet se k sobe hodi, jsou to sympataci a Zane ve vedlejsi roli je spravnej parchant. Ale pokud clovek ceka nejakej katastrofickej film, tak ho sice dostane, ale vlastne az v druhy polovine filmu. Nicmene hudba je paradni, Titanic je udelanej naprosto famozne, i kdyz musim teda rict, ze asi dvakrat sem si vsim slabsiho triku. Akorat mozna ten zacatek a zaver zasazenej do pritomnosti, kde parta vyzkumniku hleda diamant, je lehce nadbytecnej, film by fungoval klidne i bez toho a usetrilo by se takovejch 30 minut filmu. Takle to je precejen zbytecne dlouhy, i kdyz se neda rict, ze by film nudil. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady rozepisovat, jak je to strašně romantický a nebo že to má slabej scénář, protože to jsou kraviny. Tenhle film je jeden velkej milostnej příběh zasazenej do katastrofy a s tim se musí počítat a s tim se na to musí koukat. To je pak težký, když se de někdo koukat na dokument o Titanicu a dostane tohle. Prostě a jednoduše to je velkofilm se všim všudy. Nechybí nic, ať už jde o velkolepý scény, nádhernej příběh nebo úžasnou hudbu, Titanc tohle všechno splňuje a i přes svojí značnou délku nenudí ani chvilku a závěrená půlhodinka je úžasná. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodnocení typu "tohle je nejlepší film, který jsem viděl(a)" atd... jsou velmi často slýchané, ale já si myslím, že jsou hodně nadnesené pro tuhle love story o Winsletové a DiCapriovi. Lidé, pro které je tohle ten nejlepší film co viděli nejspíš moc filmů neviděli. Titanic má skvělé vizuální efekty, ale příběh je velice předvídatelný a charaktery velice slabé, nevýrazné, ničím nezajímavé pro průběh celého filmu. Jsou jakésik "neživé". Nejlepší film roku 1997 je samozřejmě L.A. Přísně Tajné a je ostuda, že nedostal více Oskarů. Ale takový je život. Ty skutečně nejlepší filmy jsou opravdu na Oskary "ne dost dobré". Viz například Vykoupení z věznice Shawshank (7 nominací, 0 Oskarů). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantická část o hovně, katastrofická část docela ujde. Značnou výhodou filmu je to, že se na to můžete koukat třeba až od půlky a o nic zajímavýho nepřijdete, takže těch 194 minut tim zabít nemusíte. Nejlepší scéna z filmu pak bylo to, když jeden z pasažérů spadne přes zábradlí, trefí lodní šroub a předvede trojté salto s pěti vruty. Jinak Celine Dion by za tu svou sračku zasloužila kulku do hlavy. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Český kaskadér Martin Hub, který si zahrál i malou roličku (stejně jako například v Zachraňte vojína Ryana, 1998), v čase premiéry vyprávěl: "Hraju tam českého pasažéra, kterého kvůli tomu, že je z chudších vrstev, zastihne voda ve spodním podlaží lodi, kde se snaží zachránit svého synka. Má krátký dialog s postavou Leonarda DiCapria a začne utíkat pryč. Vybere si ale špatný směr a chodba je i s ním prudce zaplavena. Točili to tak, že nechali vodu z připravených kontejnerů (jeden je větší než nákladní vagón) prorazit dveře. Nejdřív se to snažili udělat ve studiu. Jenže jim tam nevyhovovalo množství vody. Byla po pás a nebylo z toho jasné, co její proud udělá s člověkem. Přidali další kontejner - vody bylo tak po prsa, ale to nestačilo. Tak se rozhodli postavit celou chodbu lodi, ve které se to má odehrávat, venku a kontejnerů tam dali šest. Neměl jsem strach, ale nevěděl jsem, co se mi může stát - jediné, co jsem si předtím zkusil, byly ty dva kontejnery. Faktem je, že bezpečnostní opatření neponechávala nic náhodě: na konci chodby pokračoval koridor, u kterého bylo rozestavěno kolem čtyřiceti záchranářů, včetně mých kolegů, kteří mě měli chytat až poletím s proudem vody ven. Tak jsme se do toho dali. Nejdřív jsem stál od dveří sedm metrů, a to jsem viděl jen stěnu vody, jak se na mě řítí, ale stačil jsem se otočit a nějak se na náraz připravit. Jenže režisérovi se to pořád ještě nelíbilo. Měl pocit, že je na mně vidět, jak se do té vody pokládám. Ta scéna se nakonec opakovala čtyřikrát. Potřetí jsem si říkal, že to snad není pravda, že se všechno daří bez zranění. Nakonec jsem stál jen metr od dveří a tam už se nedalo dělat nic jiného, než reagovat na dveře, které ten příval vody vyrazí. Náraz o stěnu mě omráčil, ale s tím proudem jsem vylétl ven tak rychle, že se mi nic víc nestalo. No, bylo tleskání. Kaskadérské práce si tam váží a když ještě k bezchybnému výkonu přidáte trochu toho herectví, jsou pro vás ochotni udělat první poslední." (NIRO)
  • Všichni na lodi museli používat společné koupelny, pouze dva pokoje v první třídě měli vlastní koupelnu. Ve třetí třídě mělo ale na 700 lidí dohromady společně pouze dvě vany. (Duoscop)
  • V den, kdy se Titanic potopil, už byli všichni po večeři. Měli například jehněčí s mátovou omáčkou, ústřice, paštiku z Foie Gras, pečeného krocana s brusinkovou omáčkou, švestkový puding a třetí pečené hovězí, vařené brambory a kukuřici. (Duoscop)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama