Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (230)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prušinovský si po letech vybral slabší chvilku. Nechce se věřit, že by scénář skutečně zrál deset let. Road movie je specifický žánr, který stojí na hlavních postavách a tady jsou bohužel dvě ze tří na zabití. Ferro je hrozná konina a alergie na všude vyskakujícího Kozuba také nepomáhá. Kriminální pasáže jsou vůbec porod. Zachraňuje to až zařazení do nižší společenské vrstvy, kterou má režisér dlouhodobě v malíku a hromada bizarních vedlejších postaviček. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský se svým vysněným projektem nezvládl vyrovnat svým nejlepším kouskům, nadále se ovšem projevuje nejen jako šikovný scenárista, ale též jako tvůrce s ideálním citem k sociálnu a těžce škatulkovaným postavám. Nadále dokáže balancovat mezi komedií a dramatem a vhledem do křupanských povah na rozdíl od většiny svých kolegů krom humoru dodat i sofistikované pointy navíc. Druhé Kobry a užovky či Chyby se nekonají (i skrze divácky vděčnější pojetí), přesto jde o zdařilou podívanou, která Prušinovského vážené postavení neohrozí.... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý.. Dramatický oblouk je vícevrstevnatý a poměrně dotažený. Postavy fungují a dohromady tvoří funkční mozaiku. Nikde to netlačí na pilu. Je to střízlivé. Relativně vkusné. Řemeslně úplně do pohody. Některé fóry se opravdu povedly. Jen ten Kozub už prostě leze krkem (naštěstí tady nemá zbytečně mnoho prostoru pro své nekonečné variace jednoho pitvoření). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Prušinovský je schopný tvůrce. To už dokázal dříve. A Grand Prix se mu rovněž povedl. Má to vtip, dobrou režii a solidní momenty, které překvapí. Na jednu stranu je to komedie, ale k smíchu tam toho je pomálu, spíš jde o náhled do prostředí, ve kterém být nechcete. Postavy jsou idioti, arogantní sobci, kterým záleží jen samo na sobě. Ale postavy jsou dobře napsané, včetně těch vedlejších. Opravdu pobavila Dyková coby fetka, Donuti jako agilní důchodce nebo dobrý polda Daniel. Kozub se pitvoří jako obvykle a už by s tím možná mohl přestat. Ferro mě bavil možná nejvíc a jeho civilnější, byť také ne úplně vyrovnaná postava má asi největší hloubku. Hádek byl prostě jen debil, ale dobře zahraný. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší, nicméně to nemění nic na tom, že Prušinovský si zde vybral slabší chvilku. Největší problém je scénář, ale ne protože by byl špatný. Je to dáno tím, že je divný, má divně napsané postavy a celé to působí jako dva filmy v jednom. Problém je, že si Prušinovský myslí, že tohle vtipný a přitom je to trapné - 90% scén s Kozubem. Bohužel pro nás je i Robin Ferro až moc divný, a ne tím dobrým a zábavným způsobem. Ještě že film má Hádka a Kameníkovou - jejich scény a slovní výměny jsou parádní. Neříkám, že pár scén nefunguje, ale pravdou je že většina filmu je prostě divná a nezábavná. 5/10 ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Na internetu byla spuštěna sbírka, ve které chtěli tvůrci na film vybrat 2 miliony korun. (SONY_)
  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • I když ve filmu podpraporčík Holeček (Marek Daniel) říká, že mají na okrsku pouze jediné služební vozidlo, tak registrační značka se v různých částech filmu mění, a to konkrétně 4L36328 (v čase 11:07) a 4AJ2585 (v čase 01:03:25). (the_anubis)

Reklama

Reklama