Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze (798)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

DYCKY MOST! O Mostu! byly popsány už tuny papíru a hlavně internetového prostoru. Spousta lidí začíná seriál ostentativně nenávidět jen z důvodu toho, že je prostě "všude". Ale mně to nedá. Musím chtě nechtě přispět svým shrnutím, protože by byla nesmírná škoda, aby pár ublížených křiklounů shazovalo tohle dílko jen proto, že jsou na něj "moc cool". To, že mám rád tvůrčí dvojici Prušinovský + Kolečko, je známá věc. Dosud jsem za jejich nejsilnější počin považoval jejich prvotinu Okresní přebor, kde se krásně snoubil "buranský" humor s perfektně vykreslenými postavami a často krásně melancholicky laděnou atmosférou. V našich končinách něco nevídaného. Ten jsem proto hodnotil řečí čísel čistými 5/5, i když se samozřejmě díky dlouhé řadě našlo i pár slabších dílů. Po přechodu na ČT (která je původně s Okresním přeborem vyhodila - HA!) si oba tvůrci připsali další dva velmi podařené zářezy v podobě Čtvrté hvězdy a Trpaslíka. U obou mi však cosi chybělo. Ač se na to dobře koukalo a tvůrci si (zvlášť u Trpaslíka) sympaticky zaexperimentovali, neměl jsem potřebu si ani jeden seriál pustit okamžitě znovu. No a pak přišel Most! Když jsem si už před drahnou dobou četl synopsi, o čem tohle dílko zhruba bude, docela jsem trnul, jestli si P+K neukousli trochu velké sousto. Ale oni to kluci tak výborně "zakamuflovali", že strhli přes milion pravidelných diváků. A to včetně těch, kterým se seriál na první dobrou zdánlivě vysmívá. Jenže není všechno tak, jak se může zdát. Most! je v první řadě precizně vysoustružené televizní dílo od začátku až do konce. Funguje zde naprosto všechno. Od skvěle vybraných herců (i neherců), nahláškovaného scénáře, pozoruhodného vývoje i "nevývoje" některých postav až po tradičně ÚŽASNÝ písničkový doprovod. To vše zabaleno do úhledného osmidílného balení, které je světelné roky před drtivou většinou současné tuzemské (nejen) televizní tvorby. A co se týká společenského přesahu? Asi takhle. Pár lidem to možná otevře oči a něco si z toho vezme. Ale nedělám si iluze. Kdo v tom vidí "sluníčkářskou agitku", tomu nepomůže ani svěcená voda. A kdo z toho pro změnu dělá jen obhroublou zábavu pro burany, tomu asi taky není pomoci. Most! je totiž v první řadě televizní perla, která dokáže pobavit, dojmout a jako bonus navíc i rozproudit diskuzi v takovém měřítku, o které se nejspíš ani samotným tvůrcům nesnilo. A budiž jim to přáno. Aspoň máme naději, že nás budou nadále zásobovat kvalitní zábavou. #Don'tStopBelievin' ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi dole a jednou nahoře. To bych asi tak řekla k Mostu. Jeden díl byl super a pak se to zase prostřídalo s těmi slabšími, ale to nic nemění na faktu, že se Honza Prušinovský trefil přesně do mentality lidí všech, kteří byli v tomhle filmu na paškále. Za to smekám a myslím, že ta pětka je zasloužená. Jen na ten konec bych zahrála nějakou tu rómskou muziku, vždyť v tom jsou oni prim https://www.youtube.com/watch?v=Q0dRgEmzE9c, ale holt to musela být nějaká čočkinionáda, ale taky dobrý...….a ještě budu opakovat druhé uživatele, casting byl vynikající ! ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ač televizi nemám a (tudíž) nesleduji, v případě MOST!u jsem byl nucen udělat výjimku, protože jsem měl dojem, že jsem poslední občan republiky, který ho ještě neviděl. A neprohloupil jsem. Už Kosmo pro mne bylo se svými narážkami na příslušníky různých národů či fungování (české) politiky zjevením, ale MOST! to doopravdy posouvá o několik úrovní výš. A snad se i divím, že se půlka republiky nebouří, co že si to zase pražská kavárna dovolila, protože tohle není o buranech pro burany á la Troška, ale o buranech pro lepšolidi. Minimálně si nedokážu představit příslušníky zobrazených tříd, jak se smějí něčemu, co jim přijde normální a co na denní bázi dělají / říkají... 100% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypointovaný komediální seriál o vážných věcech. Petr Kolečko a Jan Prušinovský se odvážně pustili do materiálu, na kterém si mohli snadno nabít nosy, ale za pomoci nekorektního humoru namířeného snad rovnoměrně do všech směrů společnosti to ustáli. Martin Hofmann ukazuje, že je skvělý komediální herec. Erika Stárková a Jan Cina vytvořili postavu, na jakou si u nás zatím nikdo netroufl, a udělali z ní nejspíš nejsympatičtější seriálovou postavu vůbec. Bonusem jsem mnohé slavné písně použité v naprosto nečekaných kontextech, při kterých jsem smíchy málem padal z pohovky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dycky dobrý, no. V době uvedení se mi Most vyhnul a vzhledem k jeho propíranosti na sociálních sítích i poněkud zprotivil... zbytečně, Prušinovský je už ověřená známka kvality. Debaty o rasismu, nadržování menšinám a politický korektnosti mi přijdou poněkud stupidní, protože nadsázka a karikatura jsou v seriálu přítomny permanentně a nemyslim si, že by mravokárnost byla na prvním místě. Spíš než problematika sociálních menšin se tu propírají zaběhlý společenský stereotypy, který samozřejmě v takhle specifickým prostředí vyčnívají. Reflexe je v první řadě pořád jen reflexe. Pokud má Most! nějaký poselství, pak to není často zmiňovaný "bílej je kretén, romák dobrej!", ale spíš "tady to prostě takhle máme, ale časem postupně přijmem cokoliv, kór když nás to osobně zasáhne". Jen ta úvodní epizoda je dost přepálená a tvoří suverénně nejhorší součást celý série... původně jsem ani netoužil ve sledování pokračovat. Od třetí epizody už naštěstí všechno šlape dobře a tým kolem Prušinovského tradičně vykazuje silnou ruku v obsazování rolí a psaní dialogů. Vůbec největší humorná síla přichází právě ve chvílích, kdy se v sociálně zanedbaným prostředí tragédů začne spontánně dít něco absurdního - komediální dikce ústřední party dokáže všechno vyždímat na maximum. Málokde je taková radost pozorovat bandu kreténů. Málokde si tak přejete, aby fofrem zase provedli něco kreténskýho. Málokde jim tak věříte ty drobný záchvěvy, kdy se přece jen projevujou jako lidi. A jo, je to ohraná písnička, ale některý hlášky by zasloužily tesat do kamene - a že jich tu je požehnaně. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (81)

  • Dáša (Erika Stárková) je milovnice kamionů. V této epizodě zazní celé jméno jejího pejska Lopyho – Loprais, zřejmě na počest Karla a Aleše Lopraisových, kteří se opakovaně zúčastnili rallye Dakar v kategorii kamionů. (melica)
  • Michal Isteník, který hrál výčepního Edu, četl poprvé scénář k seriálu při cestě vlakem v tichém oddílu a smál se u něj natolik, že ho spolucestující začali okřikovat, aby se ztišil. [Zdroj: Novinky.cz] (pusheen)
  • Během pauz mezi natáčeními zpříjemňovali romští herci čas všem zúčastněním hraním na všemožné hudební nástroje. (zbyshek)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama