Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - 1. díl: Startujeme, pilotní díl takový vlažný rozjezd. 65% // 2. díl: Už se to parádně rozjíždí a Vetchý si to začíná dávat :) Určitě zlepšení oproti prvnímu dílu. 75% // 3. díl: Jak měl David Novotný sny o houslích mě tolik nerozesmávalo. Ale ostatní scény byly opět fajn. 70% // 5. díl: Nejslabší, nejméně vtipný. Kikincuk, forbes a jeho krádež-nuda. Tenhle dil mě nebavil. 55% // 7. díl: Zatím nejlepší. Jak lezl Kohák šéfovi do řite, aby mohl kopat penalty, bylo fakt mega funny. 80% // 8. díl: 80% // 9. díl: 72% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Psal jsem komentář k tomuto seriálu krátký, po prvním díle s perspektivní vyhlídkou na další díly... A každý další díl mě nezklamal, naopak vždy potěšil a ještě víc (už tak dost) bavil... Na seriály v podstatě v současnosti nekoukám. Jenže, když jsem před vysíláním tohoto seriálů viděl, že je o fotbale, tak jsem neváhal se sledováním tohoto serálu... Fotbal je totiž moje "všechno" spolu s dalšími pár věcmi/ lidmi :-)) Když navíc byl tento fotbalový seriál z prostředí a z třídy "nejhorší" a to okres, který sem sám hrál, kde jsem měl prakticky stejné podmínky, jaké tento seriál (klub) měl, tak "povinné" sledování bylo jasnou věcí... Herci zahráli skvěle, jak předseda klubu Václav Orel (Luděk Sobota), tak Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) coby kapitán, trenér, hecíř týmu, atd... Hodně se mi líbil taky Ludvík Hovorka (Pavel Kikinčuk) jako uředník, kterého bych charakterizoval prohrávačem automatů:-D a skvělým srandovním vystupováním, které mě hodně bavilo.. No a Adolf Větvička (Leoš Noha) a jeho pověstné "ř" hláškami: hele pjedsedo, či na kjaj netřeba víc dodávat...:-) a jak jsem už psal díl od dílu byl seriál pro mě lepší a lepší... Koncem to gradovalo, prostě skvělý (povedený) seriál, který se dostal do aktuálního čísla časopisu (převážně) o fotbale a to dokonce s fotkou na titulní stranu.. Čili jsem se dozvěděl, jak těžko vybírali hřiště, kde by byla za ním řeka, do které kopali balony a další zajímavosti... Jinak jsem si všiml, že to mělo ke konci ohromnou sledovanost, a tak jsem spokojen, po prvním díle jsem dával 4* s optimistickou vyhlídkou, tak po sledování celého seriálu okresní přebor dávám 5*, paráda, víc takových seriálů.. Možná se dočkáme dvojky, ale to už by nemohl být okresní přebor, ale krajský přebor... Navíc sám Sobota říkal, že spíš se další serie točit nebude, tak uvidíme, jak bych další pokračování rád uvítal..:-) 90% ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušná nadsázka venkovského života točícího se kolem fotbalového mužstva, které hraje jednu z nejnižších lig.. zde sehrála velkou roli plejáda skvostných herců v čele s panem Vetchým, kterému opravdu věříte každé "cholerické" slovo a pan "Dobjej", no to je perla. Myslím, že se seriál dobře zapsal a zdárně následuje klasický český humor, který ve filmech a seriálech ukončila v první půli devadesátých let Hospoda také od Novy. Za tento projekt tedy smekám.. :-)) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál fotbal, a kdo (ještě lépe) hrál fotbal mimo velkoměsto, ten ví... Luděk Sobota v mých očích vyrostl maximálně! Díly s vietnamským plejerem a hlavně s dílem, kde se kluci snaží držet hubu a hrát, jsou naprosto super. Má to svoje chyby, někdy by to mohlo být lépe scénáristicky vystavěné atd. atd., ale já tohle všechno tomuhle kousku odpoouštím. A jen tak mimochodem, pro kritiky Novy, jí produkované seriály, jako je třeba tohle nebo Comeback, jsou o X levelů výše než seriály ČT, která je ale produkuje za desetkrát tolik. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Spousta herců obsazených do rolí fotbalistů jsou i ve skutečnosti velkými fotbalovými fanoušky. Stejně tak Václav Kopta, který zde hrál řidiče autobusu, je velkým fanouškem těchto dopravních prostředků. (fabecc1222)
  • Původní hospoda místních fotbalistů byla pro potřeby seriálu přestavěna na klubovnu a kancelář klubu byla vybavena odpovídajícím nábytkem, diplomy, společnými fotografiemi a vlaječkami. (ČSFD)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Reklama

Reklama