Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus unikátních portrétů fotbalových hráčů, kteří utvářeli dramatický oblouk zlatého období českého fotbalu v letech 1996–2004... Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ArsenalEagle k tomuto seriálu (4)

Vladimír Šmicer (2021) (E01) 

Kvituju vznik něčeho podobného! V rodině láska k fotbalu moc nebyla a já si jí spolu se vstupem na základku musel najít sám. Našel, právě díky naší fotbalové zlaté generací. Vláďa Šmicer je od pohledu sympaťák, on je vlastně sympaťák pořád, i když mluví nebo hrával. Jsou to hlavně postřehy ze života (svatba, background, osobní prožitky a pocity), co dělají z tohoto krátkého epizodického dokumentu neuvěřitelně zajímavou podívanou. Na druhou stranu, technická stránka (hudba a grafika) se spolu s našimi fotbalisty vrací do roku 2000 a je to nečekaně rušivé a určitě to šlo zvládnout líp. To je ale asi jediná (velká) vada na kráse, pak by ještě neublížilo ani pár minut navíc - historek je určitě dost a necelá půlhodinka je vážně málo. ()

Jan Koller (2021) (E02) 

Honza Koller byl jedním z mých nejoblíbenějších fotbalistů a dárců jedinečných rozhovorů, na pohled nemotora, ale s míčem to uměl překvapivě dobře. Chyběly mi vtipné momenty (a že by se jich na Honzu našlo) a spousta podle mě důležitých zápasů, které tu nejsou ani zmíněny. Navíc mi začaly docela vadit finální scény s poděkováním a místy vážně neprofesionální vzhled, který už nejde považovat za útulné rozjímání z křesla u domácího krbu (skutečně se povede rozhovor za jízdy v autě?!). ()

Karel Poborský (2021) (E06) 

Poborák bez debat jeden z nejlepších fotbalistů naší historie a to co předváděl na hřišti, to byla radost sledovat. Zároveň je tento díl (zatím) technicky nejzvládnutějším dílem této fotbalové minisérie. ()

Tomáš Rosický (2021) (E07) 

Rosa je bezesporu mým vůbec nejoblíbenějším hráčem. To on mě přivedl k Arsenalu, u kterého už zůstanu do smrti, to díky němu mě skutečně začal bavit fotbal. Vždycky mi přišel jako správnej kluk, rocker a srdcař, co na trávníku nechal vše a díky čemuž si ho zamilovaly tisíce, možná miliony fanoušků po celém světě. Vynikal svým neuvěřitelným přehledem na hřišti, svojí lehkostí, s jakou dokázal tancovat s míčem mezi protihráči, svou inteligencí, kterou prostě převyšoval všechny na hřišti. Co mohlo být, nebýt zranění, to se už bohužel nikdy nedozvíme, ale vím, že to mohl (mít lepší zdraví) bezproblému dotáhnout i ke Zlatému míči. Doufám, že se někdy v budoucnu z čistě manažerské pozice někdy v budoucnu posune zpátky na hřiště, jako trenér. Bohužel si musím rýpnout, bez naprosto skvělého obsahu (tedy Rosy), by tenhle díl a vůbec seriál byl vážně zklamání... ()

Reklama

Reklama