Reklama

Reklama

The Lift

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1972, 7 min

Režie:

Robert Zemeckis

Scénář:

Robert Zemeckis

Hrají:

Michael Fuller

Obsahy(1)

Jedná se o krátkometrážní prvotinu oscarového režiséra Roberta Zemeckise, kterou natočil během svých studií na Kalifornské univerzitě. Příběh muže, který znervózní při odbočení z běžné denní rutiny ve chvíli, kdy výtah nesplňuje svou funkci a sám "oživne", měl na počátku 70. let pravděpodobně poukázat na přetechnizovanost tehdejšího světa a špatnou fyzickou kondici jeho obyvatel. (Waca)

(více)

Recenze (5)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Spočiatku stereotypná nuda ktorá pokračuje aj ďalej. Nejak som nepochopil o čo režisérovi šlo. Či sa snažil poukázať na pretechnizovanosť sveta a stratu kondičky, alebo závisloť na technike, alebo nervozita pri odbočení z dennej rutiny? Neviem. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Představa o přetechnizovanosti života oné doby, kdy muž má co do činění jen s technickými preparáty a na schodech padne, když jde nahoru kvůli výtahu s vlastní vůlí.(50%) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

The Lift je jak známo úplně první režisérský počin Roberta Zemeckise a nutno říci, že poměrně zajímavý. Aspoň tedy měl, na rozdíl od krátkometrážních filmů jiných režisérů, co říci k tehdejší době. ()

Sintiroma 

všechny recenze uživatele

Zemeckis ukazuje jaký potenciál se v něm ukrývá,zároveň jaký má cit pro drama v kterém nechybí vtipné momenty.To vše později brilantně narežíruje ve Forestovi. ()

Reklama

Reklama