Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (14 135)

plakát

Ahoj, váš Karel Kryl (2024) (TV film) 

Písničky doplněné záběry z domova i Mnichova a odjinud, s rozhlasovými komentáři. Film ústí do hořkosti po proměnách vedoucích k ziskuchtivosti a rozdělení republiky. Jen takové střípky života a tvorby básníka-písničkáře.

plakát

Manon Lescaut (2021) 

Záznam odehráván v budově ND a nikoli na scéně. Drama efektně přezdobené a nadsazené, svou pestrostí spíše rozptyluje pozornost. A ta homosexuální linka byla mimo text. Herci dobří i jejich artikulace.

plakát

Cep koji ne propušta vodu (1971) (TV film) 

správně: Čep...Odvážné sociální drama z Jugoslávie počátku 70.let, líčící otřesné životní podmínky stavaře a jeho ženy, když po potratu adoptují dítě a dostanou nový byt. Tu se náhle objeví žena, tvrdící, že je matka onoho dítěte...(50%)

plakát

El deseo de Ana (2019) 

Po letech nepřítomnosti se Juan vrací ke své starší sestře žijící s chlapečkem. Žádný z nich se nemůže odpoutat od lásky, která je poznamenala v jejich raném mládí.(50%)

plakát

One by One (2014) 

Film ukazuje, jak lidé, když nejsou bdělí reagují, když je jim ukázána pravda. Mluví se tu o redukci populace, rasových plánech, použití virů a vakcinace k zabití mnoha lidí, anarchokomunistech. Anebo jde také o soubor konspiračních teorií.

plakát

The Naked Edge (1961) 

Solidní thriller, který mírně zestárl.

plakát

Hands on a Hardbody: The Documentary (1997) 

24 Texasanů soutěží, jak dlouho vydrží beze spánku, ve vedru a za útoku komárů. Ten, co vydrží nejdéle, vyhrává Nissana Hardbody pick-up. Všichni se zprovídají a většina sní o autě jako o bohu. Marketingový tah  výrobce prokázal, že výherce vydržel přes 80 hodin.

plakát

Návrat do Aztlanu (1991) 

Velké sucho ničilo říši Aztéků. Skupina kněží se vydá do Aztlánu, mytologického místa, kde se zrodila mexické kultura, aby se modlili k bohyni Coatlicue, aby skončilo sucho....Myteriózní film.

plakát

Conte cruel (1930) 

Útěk muže během španělské inkvizice. ..Jediný film herce Gastona Modota podle stejnojmenného příběhu Villiers de l'Isle-Adama....Chmurný film o útěku muže z temného vězení do světla dne a opětovné vrácení zpět....Sugestivně působící němý film,(max.70%)