Reklama

Reklama

Délka života

(festivalový název)
  • Velká Británie Lifespan
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Velká Británie, 2020, 23 min

Obsahy(1)

Stárnu, stárneš, stárneme, je to ale nevyhnutelné? Poznatky z širokého spektra vědních disciplín otevírají nové perspektivy na lidskou dlouhověkost. (Academia Film Olomouc)

Recenze (3)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Genová blízkost octomilek a lidí - zdravá dlouhověkost rypošů - relativní nesmrtelnost nezmarů: skutečnosti, o nichž jsem měl jisté povědomí již před zhlédnutím tohoto dokumentu, jsou zde poskládány do celku a zastřešeny jedním hlavní tématem - stárnutím. Kdo by nechtěl bez starostí a nemocí žít dlouhý život? Oproti evolučně primitivním žahavcům či nevysvětlitelně houževnatým rypošům jsou lidé stojící na pomyslném piedestalu evoluce zároveň neuvěřitelně zranitelní a ve vyšším věku náchylní k nemocem - což je rozhodně fakt k zamyšlení a dalšímu výzkumu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

AFO 2012 online. Zajímavé propojení stárnutí a různých tvorů. Hezké nakombinování vědeckého světa s vlastním životem babičky. Nejvíce mě zaujali nezmaři Hydry. Samy o sobě neskutečně fascinující tvorové. Gen FoxO si určitě zapamatuju, ale pokud nikdy do konce života nebudu muset vidět rypoše, budu ráda :D Divní tvorové... ()

Reklama

Reklama