Reklama

Reklama

The Tell-Tale Heart

Krimi / Mysteriózní / Krátkometrážní / Horor
USA, 1941, 20 min

Recenze (8)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Působivá expresivní forma (svícení i herecký projev), zneklidňující hudba a skvělá zvuková stránka. Takhle si představuju dobře zadaptovaného Poea. První režie budoucího machra přes noiry Julese Dassina. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kvalitní minimalistické provedení se zajímavou hrou stínů a světel (ale zase ne natolik, abych z toho byl nějak víc odvařenej) se skutečně zajímavou figurou odpudivého zlého starce. Jenže tím to také končí - bezvýrazný antihrdina filmečku moc nepomáhá, jeho šílení z tlukotu srdce mrtvého je jen takové polovičaté, a jestli mi tam něco chybí, tak atmosféra. To strašlivé napětí, nervozita, přerývaný dech a další atributy. Kdepak, nic z toho tu není, takže budu-li příště toužit po zrovna této Poeově povídce, sáhnu po animované verzi z roku 53 - anebo rovnou po knize. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace Poeovy povídky, známé u nás jako Zrádné srdce. Příběh o muži, jenž zavraždí staršího muže, s nímž sdílí domácnost, aby byl vzápětí donucen k přiznání tepem starcova mrtvého srdce, se nezvykle věrně drží své předlohy, což v případě Poeovských adaptací rozhodně nebývá zvykem. Změn doznal pouze motiv starcovy vraždy, to ale v případě filmového zpracování vůbec není na škodu. Příjemně překvapí i na svou dobu kvalitní zvukové efekty, herecké výkony obou představitelů a především pak zkušená režie debutujícího Julese Dassina.****1/2 ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama