Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo to chrápe ve sluji? Troll??? Vždyť neexistují!“ Jiný kraj, jiný mrav i jiná obluda. Japonci mají šupinatou Godzillu, Norové chlupatého Trolla, Moraváci lysého Jožina z bažin a Češi artožrouta verbala, jemuž se tentokrát při hodnocení smekla ruka po kamenné myši. Ne že by ten kluk chlupatá (myslím trolla) nebyl ňunísek a mazlík, takový sympatický kříženec Kamenožrouta a Stromovouse, ale tím klady filmu končí. Scénář byl urážka inteligence diváků a zločin proti přírodě. Na něco tak blbého by se nezmotala ani Greta Thunberg. Krizový štáb ve složení pět neschopných, zbytek blbci plus generál, který blbým velí a podle hollywoodského mustru chrastí zbraněmi. Paleontoložka, která tak dlouho na trolla valila bulvy, až ji málem zašlápl, ale ona pořád „na ně nevěří.“ Já zase nevěřím, že v Norsku mají tak velké krávy. OKÉNKO VRTULNÍKU: [][] Útok na ušní bubínky nebohé obludy (helikoptérami s podvěšenými zvony) byl zajímavý a evokoval plukovníka Kilgora a jeho strašení rákosníků Wagnerem v Apokalypse. Toť vše. Dál už se útočilo samými klišé. [][] Lovci trollů to nesahá ani po jeho chlupaté... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Opět nemohu Roar Uthaugovi upřít řemeslnou zručnost, ale i potřetí nafasoval strašný scénář, takže to přišlo vniveč. Troll je totiž Emerichovsky debilní.; tvůrci šli cestou norského King Konga se vším klišé, které k tomu patří. Patos, pitomé postavy....speciálně politik, který chtěl za každou cenu použít bombu...často to vůbec nedávalo smysl, jako ve starých amerických blockbusterech. Přitom zrovna v Norsku bych čekal, že by trolla zařadili na seznam ohrožených druhů. Hold za americké prachy, americké krvelačné sračky. Ale abych jen nenadával. Bylo tam i pár zajímavých námětů, které by se daly po kompletním přepsání scénáře použít. A občas jsem podezřívavě uvažoval, jestli nejsou některé okamžiky na hraně parodie (proslov k vojákům etc.), spíš chtěné dloubance do současné norské vlády a do amíků. Jako kdyby jste dostali od mizerného zákazníka lukrativní nabídku reprodukovat Warhola a pod konzervu Campbell's Tomato soup, by jste zakomponovali Troll for dogs. Pokud ano, palec nahoru, ale pořád je to jen další Netflix. Nicméně hodinu po filmu, už si většinu těch blbých žgryndů nepamatuju, ale obraz smutného trolla ano. Takže díky počínajícímu Alzheimeru, odrbané 3*. PS: vysloveně se nabízí crossover s Monster universe, ke kterému ovšem z důvodů licencí nedojde. Ledaže by Asylum :-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla mohla a měla dopadnout určitě mnohem lépe. Trola si užijeme prakticky až na konci hodně mu ubližuje fakt, že proti sobě vlastně nemá žádného měřitelného protivníka. Navíc film hodně zvláštně nakládá se spravedlností. Královská rodina zlikvidovala téměř všechny Troly, ten poslední se jim jde pomstít, lidé vyhrají a dostaví se happyend. Zvláštní. 50% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Taková severská vykrádačka všech možných monster a adventure cliché. Tam byla Emmerichova Godzilla, tam King Kong, tam nová Godzilla, hrozně moc pomrknutí/vykrádání filmů. Jinak to nebylo ale vůbec zlý, jen bylo vidět, že na takovej žánr celkem levný, což je škoda. Lovec Trolů o level výš. 3* a.k.a 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama