foto

Roar Uthaug

  • nar. 25.8.1973 (42 let)
    Lørenskog, Norsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen roku 1973, vystudoval Uthaug roku 2002 Norskou národní filmovou školu. Jeho absolventský krátký snímek Regjeringen Martin byl nominován na cenu Studentské akademie. Ihned po skončení školy začal intenzivně pracovat jako režisér reklamních spotů. Jeho debutový celovečerní film Ledová smrt (2006) se stal v Norsku trhákem, byl prodán do více než 40 zemí světa a navázala na něj další dvě pokračování. V roce 2009 spolurežíroval Uthaug pohádku Magické stříbro, která se stala také diváckým hitem. Všechny jeho filmy prošly řadou významných mezinárodních filmových festivalů.

Film Europe

Režijní filmografie

2018 Tomb Raider
2015 Vlna
2012 Hellfjord (TV seriál)
Útěk
2009 Magické stříbro
2006 Ledová smrt
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace