Reklama

Reklama

1944: Vylodění v Normandii

(TV film)
  • Francie Mystères d'archives : 1944. Les images du Jour J (více)
Dokumentární / Historický / Krátkometrážní
Francie, 2019, 26 min

Režie:

Serge Viallet

Obsahy(1)

Přelomová vojenská akce pohledem válečných fotografů a kameramanů... Během prvních měsíců spojeneckého tažení do kontinentální Evropy se na plážích v Normandii vylodily více než dva miliony vojáků a vyložily na čtyři miliony tun vojenského materiálu. To vyžadovalo mimořádnou organizaci. Vylodit se první den, 6. června roku 1944, mělo možnost pouze několik kameramanů a fotografů. Na pořizování pozdější obrazové dokumentace o osvobozování Normandie jich pracovalo už přes 250 a někteří z nich pak doprovázeli jednotky až do Německa. Podívejte se na unikátní archívní záběry z osvobozování západní Evropy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Díky svým autentickým záběrům, natočené kameramany přímo při vylodění, neskutečně poutavé. Záběru není moc, ale i přesto dostačující. Spousta jich je rozebrána k podrobnostem, jako jména vojáků, různé detaily na uniformách atd. Není to žádný Ryan se svištícími kulkami, za to dokáže Normandii přiblížit jiným pohledem. Shlédnuto 2x ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Asi dobré a unikátní záběry. Zajímavý vhled na den D viděný optikou válečných kameramanů včetně popisu jejich práce. Celkově to však na mě působilo jako školní vzdělávací video. ()

Reklama

Reklama