Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto akčním dramatu, odehrávajícím se na jedné severovýchodní vyšší škole, se jakoby setkává Společnost mrtvých básníků a Smrtonosná past. Film začíná mohutnou střelbou v režii pomateného středoamerického teroristy Luise Caliho, který chce tímto způsobem zajistit svobodu svému zadrženému otci, který je mocný narkobaron. Následující sekvence divákům představuje život zlotřilých bohatých dětí z vyšší školy: Joey Trotta je syn mafiána z New Jersey, Billy Tepper je repetent, který poslední čtyři roky strávil na čtyřech internátních školách, Snuffy Bradbury má otce bohatého bankéře, který je předsedou Republikánské strany, Ricardo Montoya je syn slavného právníka a Hank Giles má tatínka, který šéfuje sněmovnímu výboru pro ozbrojené složky. Chlapci opovrhují studiem a tráví čas převážně šikanováním Deana Parkera. Tyto dvě dějové linky se protnou, když se Luis spolu se skupinkou teroristických rváčů dostane přes hranice do Spojených států a přepadnou právě tuto internátní školu s plánem vzít si jako rukojmí syna soudce, který má v případu narkobarona rozhodovat. Netuší ovšem, že úřady již hocha odvezly do bezpečí, a tak se rozhodnou vzít si jako rukojmí všechny studenty, dokud jejich požadavky nebudou splněny. Spolu s FBI a speciálními vládními jednotkami nyní chlapci musí vymyslet, jak se s teroristy nejlépe vypořádat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Derek 

všechny recenze uživatele

ak by som toy soldiers videl vo svojich skorych -nastich rokoch asi by mi od nadsenia vybuchla hlava. pribeh ma vsetko co sa mlademu chalanovy musi pacit, priatelstvo, nebezpecie, akciu a rozne napady ako vychcat s teroristami. chvilu to trva kym sa film riadne rozbehne a bol som prekvapeny i faktom ze to nie je az tak prilis akcne, ale skorej sa to snazi byt uveritelne takze sa nedockame scen kde skolaci likviduju teroristov samopalmi. andrew divoff ako vodca kolumbijskych teroristov je skvely a skoda ze viac priestoru nedostal r. lee ermey (ktory sa na platne mihne maximalne len na 5 minut), inak hlavny hrdinovia su spravny mix sympatakov a grazlov, takze nikdo nezacne extra liezt na nervy... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Roku 1991 se zjevila standardně obsazená a překvapivě solidní podívaná, která vznikla v režii nezkušeného Daniela Petrieho Jr. a za asistence naopak zkušeného scénáristy Davida Koeppa jako dobrodružné drama (o jedné teroristické intervenci), které se to pokusilo roztočit jako za starých časů. Slušně odsýpající snímek má trumfy i za kamerou (hudební skladatel Robert Folk – série Policejních akademií, navíc hvězdný střihač Michael Kahn – letitý Spielbergův spolupracovník). ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Tak co? Chtěl vědět, proč mám dak hrozný chování. Vyrazil Tě? Ne, budu mejt nádobí do konce semestru. To je dobrý, mohlo to bejt horší. To jo, mohl mi taky rozsekat koleno kladivem!!!" Mám obrovskou slabost pro tuhle partů "zlatejch dětiček" pod vedením (ještě vysekaného) S.Astina , který když dojde na nejhořší, umí ukázat "fakáče" prakticky komukoliv ať už se jedná o zásadového rektora Gosseta Jr. nebo "zjizveného" vůdce teroristů Elliota! Geniální námět, který je na svou dobu výborně zpracován, úžasná hudba a špičkové dialogy! Doporučení: sledujte s prvním českým dabingem! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Teroristická skupina přepadne internátní školu a skupina chlapců se rozhodne se jim postavit. V originále je snímek nazván 'Toy Soldiers’ tedy 'Vojáčci’ což naznačuje pouhopouhou odlehčenou filmovou zábavu. Děj je napsán cíleně pro mladé diváky a tak atmosfericky podle toho vypadá. V hrdinství a akčnosti se netlačí na pilu a vše se vyvíjí pokojně, plynule a hlavně srozumitelně. A tak je namístě nemalé množství klišé a podivností, nad kterými nechává rozum stát, ale jako odpočinkový nenáročný snímek funguje dobře. V rámci tématu se dá snímek zařadit vedle obdobných dle šablony filmového hitu 'Smrtonosná past’. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama