Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film, který mě bohužel, zklamal. Těšil jsem se hodně na dinosauří akci, když už Jurský svět: nadvláda, zklamal. No a tohle taky zklamalo. Hlavně asi proto že dinosauři tu moc nejsou. Je tu spíše cestování a hodně kecání Adama Drivera.  Je to škoda protože celkově ten film vypadá nádherně, od kamery, po luxusní efekty. Ale bohužel, celkově je film sterilní, režisérům chybí fantazie. Třeba scéna v jeskyni byla sakra nevyužita. Závěrečný souboj byl aspoň zábavný ale už jsem byl nějak z celého filmu zklamán, takže jsem na konec ani nedával moc pozor. Herci jsou fajn ale jen a pouze fajn, nic extra nepředvedly. Opravdu škoda tohle mohlo být daleko více než jen průměrné scífko, které mi připomínalo plno filmů které kdysi dávaly na Sy-Fy channelu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvouáčkové přímočaré sci-fi, kterému chybí silnější scény a kloudná dramaturgie. I navzdory své krátkosti to má jak nevyvážené tempo tak i celkovou náladu a působí to celé nedotaženě. Což je škoda, protože po vizuální stránce to špatné není a ten potenciál už v samotném námětu byl opravdu nemalý, leč zůstal nenaplněný. Adam Driver i Ariana Greenblatt jsou super, jejich interakce zaujmou, tedy až na občas podivný writing, který jim čas od času naservíruje mírně komické scény, které se ale do toho zbytku příliš nehodí. Nicméně, nenudilo mě to. Výprava je celkem fajn a pro pochodovací filmy mám osobní slabost. Jako celek to ale působí spíše jako epizoda z nějaké sci-fi antologie na Netflixu než jako plnohodnotný celovečerák. Stačila by alespoň nějaká byť jen drobná úderná pointa na závěr. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Blbina, ale trvá len hodinu a pol a ak nečakáte Miloša Formana, alebo Spielberga, ale nenáročné akčné sci-fi dobrodružstvo s dinosaurami, zarasteným chlapom s puškou a malým dievčatkom, ktorému musí chlap striedavo pomáhať a striedavo zo sra*iek ťahá ono jeho, mohli by ste byť v rámci možností spokojní. Žiadny zázrak, ale ani katastrofa. Mix Jurských parkov, Hyamsových Lovcov dinosaurov (ehm) a Shyamalanovho Po zániku Zeme (ehm ehm). Za mňa vcelku chytľavé a kvitujem, že sa to na nič nehrá, nemyslí si to o sebe nič viac, než čím je a ani sa len zjavne nesnaží byť niečím viac. Je si to skrátka vedomé svojich vlastných limitov. Asi tuším, čo na tom lákalo Adama Drivera. Narodil sa v San Diegu a v tomto americkom meste ako všetci vieme sa odohráva veľkolepé finále dvojky Jurského parku. Tak si Adam po pár desaťročia zrejme povedal, že nastal čas natočiť si vlastné dinodobrodružstvo. Triky sú fajn, výprava tiež. Celé je to ale také neskutočné klišé, až ma to fakt prekvapilo. V tom filme nie je snáď ani sekunda originálna. Všetkého, čo budete čakať, sa na 99% dočkáte. Je to také predvídateľné, až ma to fakt miestami zaskočilo. Produkcia Sam Raimi. Kytka! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě bavilo prozkoumávat s Millsem planetu dinosaurů a představoval jsem si, že to je Cesta do pravěku se zbraněmi budoucnosti... A bavilo mě to relativně dlouho, jenže postupně se víc a víc odkývají zvláštní scénáristické berličky a boty (např. prokopávání tunelu v jeskyni) a struktura filmu začne být dost rozpačitá. V nultých letech v televizi, možná... Ale do kina? I tak se nedá říci, že bych se nudil... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyspělá civilizace, co se vydává na meziplanetární lety a na lodi mají nářadí poházené v šuplíku jak v dílně Ládi Hrušky? Jejich zástupce, když je nejhůř, vytáhne z maršálské torby (díky, Čapoune) 50 metrů lana? Měli ho snad na palubě kvůli odtáhnutí jiné kosmické lodi? Jednotky času a délky jsme pak převzali od nich? A ta špičatá kost potřená šťávou z červených bobulí, přijde její čas? To je gejzír! Beck Woods tohle možná dostali jako odměnu za Tiché místo, ale pro diváka je to trest. Stejně jako v Haunt je problém se střihem a vůbec návazností scén, napětí je nulové, idiocie jede naplno. Čekal jsem, že Driver stoupne na nějakého komára a pozmění dějiny, ale to by vzhledem k původu jeho postavy nemělo to správné pozadí determinismu. Takže nakonec stoupnul jen výběrem role.. no dejme tomu vedle.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)
  • Adam Driver (Mills) je bývalý mariňák, toto je první film v jeho filmové kariéře, kde využívá svůj výcvik se zbraněmi ze své staré kariéry. (KGBelik)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama