Reklama

Reklama

Bull

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Recenze (2)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Toto představení jsem zhlédla na platformě MírPlay a byla jsem velmi mile překvapena, a to jak výkony herců, tak réžisérským a scénickým pojetím. Dost mi to evokovalo současné britské divadlo, které jsem měla možnost vidět naživo. I to je pro mě známkou toho, že je možno udělat divadelní hru tak, aby se skrze ni divák dostal do jiné reality. A to, že to zafungovalo zpětně i v online verzi, je pro mě důkazem velmi mistrně odvedené divadlení práce. Díky moc platformě MírPlay za uvedení televizního záznamu, díky němuž si můžou představení vychutnat diváci odkudkoliv. ()

Zajímavosti (2)

  • Anglické slovo „bull“ může být do češtiny přeloženo jako býk, blbost, ale také odpadky, hloupost, koule. Všechny tyto výrazy mají s obsahem hry jistou souvislost. (Dispenz)
  • Scénografie je dílem Michala Syrového. Ten na jeviště umístil dlouhý pracovní stůl s křesílky, nábytek doplnil o jednu pohovku na boční straně scény. Zadní strana je na začátku představení zrcadlová, posléze se ukáže, že jde o vitrínu s vycpaným velkým žralokem. Po obou stranách visí obrazy s dominantní krvavě červenou barvou. Všechno dohromady působí velice agresívně. (Dispenz)

Reklama

Reklama