VOD (1)
Obsahy(1)
Jednou z věcí, na kterou se většina pasažérů během letu těší, je palubní občerstvení. Jak ale zařídit, aby si všichni pochutnali? Ačkoliv v nedávné době výrazně ubylo dálkových letů, i tak je v letadlech ročně třeba nasytit desítky milionů lidí. Nahlédneme do zákulisí největší britské továrny připravující pokrmy podávané na palubě. Na 160 kuchařů zde 365 dní v roce vaří snídaně, obědy a večeře pro třicítku nejvlivnějších aerolinií. Probíhá zde jak příprava na průmyslové úrovni, při níž je třeba krom chuti hledět též na váhu a velikost surovin, které musí splňovat přesně dané standardy, tak ladění těch nejmenších detailů laskomin určených pro exkluzivní klientelu. (Česká televize)
(více)Recenze (2)
V titulcích filmu uvedeno: režie Joanna Grace. ()
aneb jak vznikne jídlo servírované v letadle. Zajímavé stejně jako podobné formáty týkající se továren vyrábějící cokoliv. ()