Reklama

Reklama

New York 3D

  • Česko Napříč oceánem času (více)
všechny plakáty
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, 1995, 51 min (Special Edition: 49 min)

Obsahy(1)

Ruský chlapec Thomas Minkoff přijíždí jako černý pasažér na ruské nákladní lodi do New Yorku. U Ellis Island z lodi uteče a po vstupu na americkou půdu prožívá to, co všichni emigranti před ním. Hledá rodinu jednoho z příbuzných, který odešel za moře už před mnoha lety a domů poslal jediný dopis s ukázkou nové profese se třemi fotografiemi. Chlapec se vydává v jeho stopách, při svém hledání konfrontuje někdejší New York s tím nynějším a diváci spolu s ním poznávají, jak Velké jablko vypadalo kdysi a jak vypadá dnes. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Dokina.cz (Vojtěch Rynda)

"New York 3D zprostředkovává genia loci světové metropole a obsahuje některé skutečně úchvatné záběry (vedou hlavně mrakodrapy, přičemž rok výroby 1995 na plátno na chvilku vrátí i World Trade Center), ale přináší je zabalené jako video pro zpestření výuky na základních školách. Pokud chcete…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Mezi snímky nabízenými v sálech IMAXu patří New York 3D k těm, které nejenom ohromí či pobaví, ale nabídnou i umělecké dojmy (díky citlivé kompozici obrazu, aranžmá prostředí i příjemnému, civilnímu herectví Petera Reznika v roli Tomase). Tento film ukazuje jednu z cest, kterými se může světová…"

Reklama

Reklama