Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

Anticque 

všechny recenze uživatele

Rick Bota si s tímto dílem pohrál a myslím, že né špatně. Film má celkem chytlavou atmosféru, člověk, který chce tak se u filmu dokáže pobavit. Triky jsou slušný, herecký obsazení jak to už bývá zvykem je celkem u béčkových horrorů slabý a tady je to taky pravda. Ale tohle bych ještě bral, ale Hellraiser: Hellworld to je hovadina. Dávám 55%. ()

Dino07 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvními díly to není nic extra. Ale našly by se tady i scény, u kterých mi běhal mráz po zádech! A posledních 10 minut, vyvrcholení celého filmu, bylo velice záživné! Cenobiti, Pinhead a řetězy = nejlepší část všech Hellraiserů, na kterou se vždy těším a v tomhle díle mě opět nezlamala!!! ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím komu tehdy ruplo v kouli a rozhodli se z nesouvisejících scénářů udělat Hellraisery, ale v tomhle případě zjevně moc neřešili, že to nedává absolutně žádný smysl v kontextu předchozích hellraiserů a hlavně to ani vůbec nechápe smysl cenobitů. V čem si to ale zaslouží druhou hvězdičku je zaprvé kvalitní krev, sice je občas trochu moc marmeládová, ale pořád lepší hustější než vodovky se kterýma nejde ani napsat nápis na zeď. Za druhé pak za vtipný retro. Připomíná to chvílema hardcore záležitosti jako Howling 2, ale ten rozdíl je v tom, že Howling 2 si to mohl dovolit, protože to byl film z roku 1985. Tohle je film z roku 1990, ale překvapivě natočen v roce 2005 :D, ale aspoň to má všechno, co levnej horor z těchto let má mít. Je tu nehodící se hudba, sjetí raveři v nesmyslným hambatým metru s nahatýma holkama, výprodejovej napodobitel Kyla MacLachlana a Kari Wuhrer bez implantátů, co si neuvědomila, že už má věk na to, aby se neoblíkala jak grungeová patnáctka, které se nepodařilo sehnat pruhovanej svetr, a tak na sebe navlíkla pánskou koženou bundu z nadměrných velikostí. A do toho ty dialogy a hlášky - totální demence v zemljance, a to doslova vzhledem k prostorám, kde se to natáčelo. Jednoduše jako Hellraiser totální tragédie až do takové míry, že to vypadá, jak kdyby si doug bradley a parta lacinejch halloweenovejch masek spletlo scény s úplně nesouvisejícím filmem a produkce to neřešila, protože to stejně jde rovnou na dvd. Jako špatnej retro film s totálně přiblblýma hláškama a nápadama (viz ručník pod bundou nebo snaha neupoutat na sebe pozornost znuděnýho rumunskýho hlídače v metru) je to ale docela vtipné, i když by asi bylo lepší, kdyby si to uvědomili, a nesnažili se až do konce prezentovat ten film jako úplně vážný :D. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Tak toto je už fakt lepšie, aj keď nie oveľa. Čudná sekta sa mi celkom pozdáva, pár snových pasáží (konečne!) ujde a scény v metre sú viac než dobré. Nebyť tej prazvláštnej kŕčovitosti, dám Hellraiser: Deader aj vyššie hodnotenie. Takto nech sa utopí vo vlnách podpriemeru. Už len jedna časť a končím, chvalabohu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa vlastne ten koncept páči: čo diel, to nový antagonista v podobe životného stratenca, ktorý sa dostáva do svojho osobného pekla a „nejako“ v tom, tu viac, tu menej, figuruje kocka, Pinhead a Cenobiti. Myslím si, že ak by Clive Barker napísal pokračovanie svojej kultovej poviedky/novely, tiež by v nej asi nenadväzoval na preživšie postavy z jednotky, ale poňal by to takto nejako. Problém ako ostatných filmov série Hellraiser, tak Návratu mŕtvych, je v tom, že je to tuctové lacné hororové béčko s pár nechutnými trikmi a morom mdlých scén, v ktorých postavy konajú často tak zvláštne, že vás ani nebaví rozčuľovať sa tým. Paradoxne, prvá polovica ma bavila viac, než druhá, v ktorej začal pribúdať gore festival s reťazami a ostatnými veselosťami, ktoré k tomu v tejto ságe patria. Hellraiser: Návrat mŕtvych tak kráča v stopách päťky a šestky, v ktorých tiež vystupoval zakaždým iný hrdina s osobnými problémami, ktorého čoraz vehementnejšie začala ovplyvňovať tajomná kocka. Tentokrát hodnotím pozitívne to, že dvoch mužov na poste ústrednej postavy nahradila žena a to nie len tak voľajaká, ale sympaťáčka Kari Wuhrer (miláčik z Anakondy). Tiež sa mi páčil motív „drogového vlaku“ – pokojne by sa v ňom mohol odohrávať celý diel, ale musel by mať dobrý rozpočet, aby to nevyzeralo tak nízkorozpočtovo. Rick Bota natočil aj predchádzajúcu časť (Vyslanec pekla) a nasledujúcu (Pekelný svet). K sérii sa v Návrate mŕtvych jednorázovo primotal legendárny hollywoodsky maskér (Votrelci, Terminátor 2) Stan Winston v pozícii producenta. O tri roky neskôr zomrel. Na jeho iné producentské fušky (Pach krvi, Bytosť z hlbín) sa tento Hellraiser bohužiaľ vonkoncom nechytá a čo ma prekvapilo najviac, bolo to, že ani po stránke masiek a gore (na čo bol Stan vždy expert) to nie je žiadny zázrak. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)

Reklama

Reklama