Reklama

Reklama

Českem na koňském hřbetu


Palác pro koně (E05)

(epizoda)
  • Slovensko Palác pre kone

Obsahy(1)

V jižních Čechách se Martin s Ondřejem rozhodli začít své putování ve Vondrově, kde si ustájili koně. Vondrovský hospodářský dvůr byl na konci 19. století nejmodernějším hospodářským objektem v Rakousko-uherské monarchii. Majitel Adolf Josef Schwarzenberg sloužil v jezdeckém pluku hulánů a zasedal i v Zemské komisi pro chov koní v Čechách. Své znalosti z plemenitby uplatňoval i na Vondrově. Rozhodoval o chovu jednotlivých koní a o výběru plemenných hřebců. Jestliže tomuto dvoru se přezdívalo palác pro dobytek, pak velkolepá jízdárna na zámku Hluboká by se mohla nazývat palác pro koně. Prohlídku zámku si samozřejmě bratři nenechají ujít, ale cestou se staví ještě na loveckém zámku Ohrada a v zajímavé zoologické zahradě. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Zajímavý formát cestopisu po Česku. Jediné, co bych vytkla je zvuk. Celé je to o koních a jezdectví, ale místo klapotu podkov nebo řehtání koní slyšíme utahané skladby na houslích. Přitom zvuky cvalu jsou příjemné ASMR. Tvůrci by mohli nechat delší části ve díle, kde bude slyšet skutečný zvuk z okolí. ()

Fever 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluji dokumenty o naší zemi a jsem myslím si dost vstřícným divákem. Ale tohle je už tak vyčpělý formát! Oba bratři bohužel neumí před kamerou vystupovat opravdu sami za sebe, je to jako školní besídka plná jednoduchého humoru, doprovázená naprosto unylou hudbou. Snad se to ještě v nějakém dílu zlepší. Není to dobré a je mi to líto. ()

Reklama

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Během příjezdu bratrů Krausových na zámek Hluboká je po prvním střihu na letecký záběr zámku vidět, že bratři s koňmi už na zámeckém nádvoří stojí, zatímco ve všech následujících záběrech na nádvoří teprve přijíždí. (Krocka)

Reklama

Reklama