Reklama

Reklama

24 tváří Billyho Milligana

(seriál)
  • USA Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan
USA, 2021, 4 h 3 min (Minutáž: 59–64 min)

Režie:

Olivier Megaton

Hudba:

David Menke

Hrají:

Billy Milligan (a.z.)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Koncem 70. let tvrdí muž obviněný ze série znásilnění, že za všechno může jeho porucha osobnosti. Začne tak soudní tahanice, která nedá spát celé Americe. (Netflix)

Recenze (16)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti sú top mindfuck záležitosť technický na úrovni najlepších netflixovských dokumentov. Tretia a štvrtá časť už mi prišli slabšie, nevedeli až tak vtiahnúť a pôsobili rutinnejšie. Koniec bol ale zvládnutý dobre a odporučam hlavne ľuďom ktorý o Billovi moc nevedia. Hlavne vďaka tomu som bol prekvapený toľko krát že to ani nezrátam. Aj po dopozeraní stále neviem ako spracovať niektoré veci čo som videl a hlavne si utvoriť celistvý názor o hlavnej postave. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudné a naťahované. Tie krimi dokumenty na Netflixe bývali jedny z mála programov, ktoré sa tam dali pozerať, ale čím viac ich tvoria, tým viac sa zamotávajú do nepresvedčivého podania, ktoré je v záujme sledovanosti rozdelené do viacerých častí, pričom niektoré zábery a fakty sa opakujú, alebo dej neposúvajú vôbec. A všade musí byť zmienka, ako niekto ublížil alebo neprávom obvinil niekoho z menšiny. Ani tento dokument nebol výnimkou. Z krimi hľadiska nechápem, prečo sa nerobí s takýmito ľuďmi rázny proces. mne je u prdele či je alebo nie je psychicky chorý. Ak koná trestnú činnosť a dokonca vraždy, má visieť. Takýto človek je spoločnosti celkom na nič, či zdravý, či nemocný. ()

Reklama

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Netflixu kriminální dokumenty nejdou. Čučet čtyři hodiny na mluvící hlavy v rádobyzajímavém prostředí je děsná nuda. Být to možná 90-120 minut dlouhý dokumentární film, asi by to šlo, ale takhle se to táhne neskutečně. Kdyby radši udělali sérii, kde by každý díl byl o jiném "monstru", ne z každého jednoho zkoušet vyždímat XY hodin. ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Keby neviem, že je tento príbeh podľa skutočnej udalosti, tak by som si reálne myslela, že sa jedná o nejaké šialené scifi. No keď sa mysľou vrátim späť do reality, je mi jasné, že podobné hnusy a kolosálne justičné omyly nie sú nič ojedinelé. Prvé dve epizódy boli výborné. Pútavo vykreslili kto vlastne bol Billy Milligan, čo spravil a kam sa to asi bude ďalej uberať. Potom je to už ako na horskej dráhe, či mu danú diagnózu uveríte alebo nie. Ani ja sama som nevedela, čo si mám o tomto celom myslieť. Ďalšie 2 epizódy už boli o čosi horšie, nepriniesli veľa nových informácií a stále sa to točilo okolo toho istého. Každopádne tento manipulatívny psychopatistický sociopat oklamal sudcov aj psychiatrov a vďaka ich posudkom si nakoniec žil ako ctihodný občan, z ktorého sa dokonca stala celebrita. Je mi z toho nevoľno už len z úcty k obetiam a ich rodinám, ktoré sa nedočkali spravodlivosti. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

souhlasím s nazorem že zločinec by neměl ze svých zločinů následně těžit, ať už prodejem knih nebo využitím jména k prodeji obrazů. Byť se jedná o nemocného a možná nadaného člověka, neměl by z toho mit nic než ostudu. To stejný by mělo platit i pro našeho JÍrku Kajinka, kterej si vozí prdel v Mercedesu a má vlastní youtube kanal misto hanby a strachu se ukazat na ulici. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama