Reklama

Reklama

Hitlerovy peníze

(seriál)
  • Česko Hitlerovo utajené zlato (více)
Česko, 2020, 4x48 min

Režie:

Max Serio

Obsahy(1)

Kdo financoval Hitlerovu činnost? Odkud získal peníze a podporu, aby se mohl v roce 1933 dostat v Německu na vrchol moci? Tento investigativní miniseriál odtajní finanční toky proudící do Hitlerových rukou a odhalí jeho tajné partnery a experty ze světa financí, kteří mu umožnili získat peníze k dosažení počátečních úspěchů a bez kterých by se nestal nejmocnějším mužem Evropy. Skryté poklady, bankovní konta, ale nejen to! Seriál pro diváky rozplete tajnou finanční síť, kterou Adolf Hitler opředl Evropu a další části světa, aby materiálně podpořila jeho sen o dosažení světovlády. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

První díl začíná tím, že Hitler "jako umělec by se neuživil a v zadlužené stranické kase bylo tolik peněz, že se chtěl zastřelit". V druhém díle Nacistický hospodářský zázrak se popisuje způsob financování mimořádně zadluženého Německá válečnou rozpínavostí a zabavováním majetků Židům. Kdo se v Německu snažil své úspory převést do zahraničí, musel z nich zaplatit 85 procentní daň. Dozvíte se třeba také, že zabráním Československa získal Hitler vojenský materiál pro polovinu své armády a vybavil jím třicet divizí. V čtvrtém dílu jsem se nedozvěděl nic nového. Opět naštve, že Američané, kteří mají k fašistům blízko, odsoudili po válce jen hrstku nacistů. Ve státech u nich doma  dávají tisícileté tresty, ale výrobcům planu, který zabil miliony dali pár měsíců vězení, nebo je propustili... ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Veľmi ambiciózny, informáciami nabitý český dokument s poprednými európskymi historikmi, mediálne známymi z iných dokumentov. Skvelá práca. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála "odlišných" pohledů na druhou světovou válku, jež se nezaobírá samotnou válkou jako takovou, či mapováním a ukázkou postupu na bojové frontě ani Adolfem Hitlerem, či jeho pohlaváři, ale ukazuje divákovi jinou stranu války, kde se hraje vysoká politika bankovního sektoru a ekonomiky z pohledu financování Třetí říše, kde je potřeba sehnat finance na zbrojení, volby i další aktivity s ní spojené. V dokumentu se podíváte v průběhu let na postup získávání finanční prostředků pro financování začátků dělnické strany (NSDAP) až po válečné reparace po ukončení II. světové války. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama