Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pokud nechcete číst spoilery, tak tenhle komentář přeskočte!!!....... ........... ............. ............. ............. Archiv 81 má tradiční problém moderních hororů. Vybuduje atmosféru, položí řadu zajímavých a zneklidnujicich otázek a na konci na ně dá úplně retardované odpovědi. Ale úplně. Jo a taky spousta věcí nedává valný smysl. Třeba že jednou je potřeba podrezat oběť, ale pak najednou ne. Démon chce hrozně ven, ale vůbec se mu ven nechce. A tak dále a tak dále. A taky že chudý černošský strihač - sirotek jezdí v BMW. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica (ep 05 - 08) značne lepšia oproti prvej (ep 01 - 04), pri ktorej som sa niekoľkokrát zamýšľal či pozerať ďalej alebo nie, miestami som sa nudil, miestami som mal pocit až akéhosi "amatérskeho" hrania. Námet je celkom zaujímavý, potenciál to má tiež (čo naznačuje aj záver), avšak predložený materiál by sa podľa môjho názoru zmestil kľudne do nejakých 4, max 5 epizód bez toho, aby utrpel príbeh, a zároveň by šla hutnosť a kvalita o niečo vyššie. Takto je to také "rozvleklé". Musím však vyzdvihnúť prácu so zvukom, ktorá je parádna. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa ohlasov som očakával skôr žánrový a chaotický mišmaš, naopak Archive 81 je veľmi prehľadne a sústredene prerozprávaným seriálom. Dôraz je kladený na hutnú atmosféru, postupné odkrývanie záhad a civilné herecké výkony. Nakoniec tá atmosféra mohla byť ešte hutnejšia, odpovede na otázky si častokrát dokážeme domyslieť aj sami, ale herci sa sem typologicky hodia. Mamoudou Athie je sympaťák, rovnako aj Dina Shihabi. Spomeniete si na rôzne filmové a seriálové predobrazy, ja by som to zhrnul tak, akoby sa tvorcovia Dark či Dark Castle rozhodli nakrútiť vlastnú verziu Stranger Things. Rebecca Sonnenshine je šikovná tvorkyňa, ale asi si aj sama uvedomuje, že jej seriál nie je pre každého. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od seriálu nic moc nečekala, tak jsem dostala celkem slušnou podívanou. Tuplem, když teď stojí hororové věci za nic. Snímek má celou dobu skvělou hororovou atmosféru a pár lekaček. Místy mi dost připomínal Kruh i se tam tak jeden díl série jmenuje. Konec zajímavý, jsem zvědavá, co přinese druhá série. Doporučuji. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to niekde na pol cesty. Niektoré diely majú skvelú atmosféru. Mytológia ohľadom kultu funguje a to isté sa dá povedať o všetkých dejových líniách s ktorými tvorcovia pracujú umne a logicky. Ak pristúpite na pravidlá hry, tak v zásade všetko tam dáva zmysel a nepôsobí to vykonštruovane a na efekt. Lenže na druhú stranu sú všetky pôsobivé pasáže obalené tými nudnými, naťahovacími a zbytočnými scénami. Tie nielenže seriál spomaľujú, ale oberajú ho aj o napätie a strach. Zabíjajú dvojznačnosť, ktorá nám mala slúžiť, aby sme trošku o všetkom čo vidíme pochybovali ( ako napríklad pri Rosmery ma dieťa). Takto z toho vzniká zlepenec funkčných motívov v rozťahanom prevedení. Napríklad epizóda 7 nemusela vôbec existovať. Všetky informácie sme mali z iných častí. Takže na jednu stranu chápem prečo to skončilo. Posledných pár minút je potom úsmevných a hlúpych. S podobnou témou pracoval Counterpart alebo Fringe. A robili to trošku sofistikovanejšie. Takže neľutujem, že som to videl, ale nejako z toho na zadok nepadám. Potešil ale Mamoudou Athie ktorého Dan je najsilnejšou postavou v celom príbehu. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama