Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě po přečtení premisy ihned namlsal ale už na konci první epizody jsem měl pochybnosti, kam se to bude posouvat dál. Řemeslně povedený projekt, který však tratí po příběhové stránce, nebo spíše, kam se tvůrci rozhodli, že se bude příběh ubírat. Z prvotní naděje až nadšení, velké nudné zklamání. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně slabší čtyřka, u které budování tajemna graduje u výborných 3. a 4. dílů, pak už je sešup bolestivý. <mírný spoiler>Říkám si, že kdyby úplně vynechali tu zcela zbytnou božskou či jakou entitu a nechali jen princip prosakování, mohlo to být i o dost zajímavější. Sice by to bylo víc do Strange Things, ale nevadilo by mi.</konec spoileru> ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyjo, po tom atmosférickém rozjezdu jsem asi čekal o fous víc. Začátek zaujme, výborná správně tajemně působící úvodní znělka navnadí, stejně jako jména Benson a Moorhead v titulcích u dvou epizod. Ale nakonec z toho vyleze vizuálně skromnější, leč hororovější variace na jiný výrazně populárnější netflixácký seriál. Archive 81 umí dobře napínat a vzbuzovat zvědavost, zejména kvalitní prací se zvuky a hudbou (modlitby), ale scénáři prostě něco chybí, místy se až neúměrně táhne a dost okatě vykrádá jiné věci. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět. První díly namotají, pak to celé hezky pomalu prohořívá, divák čeká co z toho vypadne.. aby to na konci zahodilo všechen svůj potenciál a do finiše to doběhlo jaksi nedomrlé, neorganicky komplikované a vlastně už i trochu otravné. To tam fakt nemají někoho kdo by si řekl "Tak a teď namísto suchého, ruined finále rozpoutám stříkající kosmické orgie." ? Fakt je tak těžké dát do toho koule, trochu diváka překvapit, zabrnkat pořádně na tu Lovecraftovskou strunu kterou to celou dobu jen tak naznačuje, že by tam mohla být..? ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od seriálu nic moc nečekala, tak jsem dostala celkem slušnou podívanou. Tuplem, když teď stojí hororové věci za nic. Snímek má celou dobu skvělou hororovou atmosféru a pár lekaček. Místy mi dost připomínal Kruh i se tam tak jeden díl série jmenuje. Konec zajímavý, jsem zvědavá, co přinese druhá série. Doporučuji. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)
  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)

Reklama

Reklama