Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařená “binge watch” hororová záležitost spoléhající na pomalé budování atmosféry a propracované charaktery. Archive 81 se mi velmi líbil v počátku, kdy spolu s hlavním hrdinou pomalu rozkrýváme tajemství starých videopásek, pročež právě zde je celková atmosféra vystavěná vážně hodně kvalitně. Bohužel, zhruba v polovině začne převládat více fantasy, potažmo sci-fi prvků, což mi k vyznění prvních čtyř dílů upřímně moc nesedlo. Avšak i přes tento detail se stále jedná o povedený hororový zářez kombinující mystično, okultní spolky a jiné dimenze. Archive 81 byste tedy určitě neměli minout, jelikož vážně stojí za Váš čas. Skvělá práce! (Netflix) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nový seriál [Netflixu] s nejvíc "what the fuck is going on" hláškama ever je balzámem na duši pro všechny hororově pozitivní fanoušky. Postupné odkrývání mnoha a mnoha tajemství udrží divákovu pozornost až do konce, je to vlastně takový hodně strašidelný detektivní příběh ve stylu poctivých mysteriózních seriálů z devadesátých let. Druhou sérii to sice vůbec nepotřebuje a poslední záběr je meh, ale budu u ní i tak. I když bude naprosto jiná. ()

Reklama

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že i přes pár chvilek úsměvného patosu, roztomilých žánrových klišé a přepálené poslední dva díly jsem se velmi bavila. Atmosféra úzkosti a strachu je spolu se zlověstnou atmosférou čišící ze záznamů na videopáskách dobře fungující kombo. V posledních dvou epizodách už toho sci-fi nadpřirozena bylo na mě moc, ale uplně poslední, dokonalý záběr si to u mě vyžehlil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další přehnaný hype z Netfilxu. Potenciál to určitě mělo, místy se ten děj zajímavě vyvíjel a pár scén z toho si budu ještě dlouho pamatovat. A samotný námět mi taky dost sedl. Celkově je to ale dost průměrné skoro ve všech aspektech včetně atmosféry a tím, že tvůrci celkový příběh nezakončili (ačkoli mohli naprosto bez problémů), ale naopak ho nesmyslně natahují na další sérii, mě to taktéž zklamalo. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobný rozbor je u jednotlivých epizod. V kostce se ten všeho-mišmaš (který si bere vždy kousek z žánru a pak jde dál), popsat nedá. Sice se snaží, ale nedrží pohromadě tak, jak bych si přál. Prostě ta smyčka se neuzavřela tak, abych si pochrochtal, jak vymakané to bylo a dal tomu nadprůměr. A vzhledem k tomu, že seriál dostal stopku, už dojem nevylepší. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V 8. minutě můžeme společně s Melody (Dina Shihabi) slyšet v jejím walkmanu skladbu „Love Will Tear Us Apart“ od anglické kapely Joy Division, která vyšla v roce 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama