Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Archive 81 je k mému údivu příjemné překvapení. Mysteriózní záležitost bez známých herců, tvůrců, ale s Jamesem Wanem v roli producenta, což ale nutně nezaručuje kvalitní podívanou. Tvůrci to ale přesto tak nějak zvládli. Na základě nějakého podcastu, který je zřejmě v USA populární, vytvořili samostatný seriál, u kterého mi osobně přišlo, že se hodně inspiruje světem H. P. Lovecrafta, což já osobně vždycky rád ocením. Škoda ale, že v těch osmi dílech umí být seriál poměrně dost zmatečný. Občas překvapí nějakou super solidní scénou s výbornými zvukovými efekty nebo hutnou okultistickou atmosférou, ale vzhledem k prolínání tří časových linek dokáže divákovi i pěkně zamotat hlavu. Navíc do poloviny seriálu jsem pořádně nevěděl, co se tu vlastně děje, abych čtvrtej díl trošku prozřel a dál se nestačil divit. I tak mě druhá série láká. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký vydarenejší mysteriózny film. Úvod sa príjemne zamotal, pričom dokázal upútať pozornosť takmer okamžite nastolenou záhadou. Žije? Ak áno, tak kde je?.... Aj hlavný herec bol celkom fajn a záver prišiel s rozuzlením presne podľ amôjho gusta, Niečo také som čakal a aj dostal. V podstate to ani inak nemohlo skončiť, všetko ostatné by bolo buď moc cukríkové alebo strelené. Takže spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to niekde na pol cesty. Niektoré diely majú skvelú atmosféru. Mytológia ohľadom kultu funguje a to isté sa dá povedať o všetkých dejových líniách s ktorými tvorcovia pracujú umne a logicky. Ak pristúpite na pravidlá hry, tak v zásade všetko tam dáva zmysel a nepôsobí to vykonštruovane a na efekt. Lenže na druhú stranu sú všetky pôsobivé pasáže obalené tými nudnými, naťahovacími a zbytočnými scénami. Tie nielenže seriál spomaľujú, ale oberajú ho aj o napätie a strach. Zabíjajú dvojznačnosť, ktorá nám mala slúžiť, aby sme trošku o všetkom čo vidíme pochybovali ( ako napríklad pri Rosmery ma dieťa). Takto z toho vzniká zlepenec funkčných motívov v rozťahanom prevedení. Napríklad epizóda 7 nemusela vôbec existovať. Všetky informácie sme mali z iných častí. Takže na jednu stranu chápem prečo to skončilo. Posledných pár minút je potom úsmevných a hlúpych. S podobnou témou pracoval Counterpart alebo Fringe. A robili to trošku sofistikovanejšie. Takže neľutujem, že som to videl, ale nejako z toho na zadok nepadám. Potešil ale Mamoudou Athie ktorého Dan je najsilnejšou postavou v celom príbehu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Horor, z kterého doslova hučí v hlavě. Cool sound design od znělky až po samotný “The Visser Ritual”. Pokaždé, když dojde na broukání není z toho dobře po těle. Odkrývání příběhu pomocí restaurování série kazet si už Netflix ozkoušel na 13 Reasons Why a i v tomhle případě se z archivu těžko odchází. V úvodu se to tváří jako Candyman. Zkoumání bytového komplexu a tamních obyvatel v New Yorku přináší celou řadu bizarních událostí. Dojde i na epizodu vystřiženou jak ze Záhadného sídla Bly. A trochu víc se tu sází na podobný koncept jako ve Stranger Things, takže to vyústění je celkem ploché. Uvidíme, jak dlouho bude tohle citování sebe sama Netflixu procházet. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo vražedně pomalé tempo i na mě. První dva díly samozřejmě tradičně výborně našláply a dobrý pocit z originální látky převládal. Bohužel, postupem epizod tenhle seriál spíš ztrácí než dostává. Na mě to byl podivný mix žánrů a nějaká moje část doufala, že se ten příběh stočí do úplně jiných vod. První půlka byla o dost lepší než ta druhá a postupem času mě trochu začínala iritovat i hlavní hrdinka, což bych ještě přežila, ale když tam byl celý jeden díl v podstatě celistvý flashback, to už mě fakt štvalo a nudilo a bylo to natahování děje na sílu. Tohle mohlo být krásný, kdyby to mělo rozsah pěti dílů, a ne osmi. Velká škoda, tomuto projektu jsem věřila a měla jsem u něj fakt i nepříjemný pocit, ale ten vyšuměl do ztracena. A na to, jak trpělivě jsem musela čekat na finále, s ním si mohli tvůrci teda taky pohrát déle a ne to všechno utnout za pět minut bez vysvětlení některých linií. Moc se tam toho nevysvětlilo. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)
  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)

Reklama

Reklama