Tunel

Tunel

Tunnel, The

Drama / Thriller

Německo, 2001, 150 min

Velice působivě natočené akční drama (je tohle spojení vůbec možné?), ještě k tomu podle skutečné události...tímhle způsobem ani dnešní mládeži neuškodí připomenout si něco z historie, nemám pravdu?:)(4.9.2003)

Rozpočet $7,1miliónaTržby USA $10,890Tržby Celosvetovo $-(20.7.2010)

Vynikající film. Tento film jsem viděl, když ho vysílala ČT (jako 2 díly) a byl jsem překvapen, že tím tunelem prošlo spousta lidí.(9.2.2007)

Skvělý film o partě přátel, kteří si chtěji svobodu "vytunelovat"....dle reálné události.(27.8.2008)

• d-fens

ocenenia : Montréal World Film Festival 2001 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Cena divákov(17.2.2010)

Drama, které si lze v dnešní době představi snad jen v KLDR, skvělý film, který ani na minutu nenudí a napne víc, než kdejaký hollywoodský trhák. Prostě skvělé drama o hrozné době, která se má připomínat.(14.3.2011)

[prvá časť] Zatiaľ to hodnotím len po zhliadnutí prvej časti (STV1 11.9.2007) a som milo prekvapený z výborného spracovania, príbeh je takisto veľmi pútavý a teším sa na druhú, záverečnú časť. Verím, že nebudem sklamaný... [druhá časť] ...sklamaný veru nie som, priam naopak. Výborné gradovanie napätia pri samotnom uskutočnení prevodu ľudí cez tunel bolo na vysokej úrovni a tým pádom označenie thriller je absolútne na mieste.(12.9.2007)

Povedený film na téma útěku za železnou oponu, oceňuju hlavně dobré zachycení atmosféry a charakteru lidí. Příběh je víceméně obehraný.(19.9.2007)

Zdařilé drama, navíc podle skutečných událostí. Rozhodně ale nic těžkého, děj odsýpá a hlavní hrdiny si každý hned oblíbí.(17.8.2011)

Němčouři se občas taky umí dokopat k dobrému filmu a skoro vždycky jde o nějaký ten režim.Hele ale zas prej byl levnější chleba nebo co.I v Německu je Bruce Willis sympoš,ale kdyby si někdy dal oraz a slezl aspon' na chvilku z kříže mohl být i lepší.Taky pěknou němku mu našli,a že najít nějakou asi nebude žádná sranda.Scéna u zdi je skvělá a ke konci to celé pěkně graduje i když film moc nepřekvapí.Kdyby tady kluci a holky nešprechali a já místy nepřemýšlel nad tím,že na to kolik let sem se učil německy umím pěkné hovno,měl bych podezření na nějakého amerického divotvůrce.No a ti borci s minibusem podle mě byli o dost lepší.Nenudil sem se,ale mohli kopat trochu rychleji.PS:Spojení akční drama je snad to nejzákladnější žánrové spojení ze všech.To je snad každý třetí film vole.Tolik zas k těm bodovaným.(1.8.2011)

Možná, spíš určitě jsem neviděl filmů na tohle téma mnoho, ale tenhle je pro mě bezpochyby ten nejlepší z nich. Strašně by mě zajímalo, co se lidem honí hlavou, když jim někdo bezdůvodně vraždí snoubence třicet čísel od vás za nesmyslnou betonovou zdí, zda opustit manželku nebo ne na útěku za svodobou, nad čím uvažují při volbě zradit přátelé nebo ne kvůli potomvstvu. Nebo na co myslí, když poté matka opouští batole s možností rizika, že už ho nidky neuvidí. Herecky se mi nejvíce zamlouvala Lara a není to první film, kde se mi její výkon velmi páčil. Je to paní herečka. Ostatní také na výbornou. Koho film "nepohne", tak asi kouka skrz. Mně se velmi zamlouval, a proto dávám už i kvůli předloze *****.(10.7.2009)

...nemám slov...(31.1.2011)

Výborný film. Přijmout osobní ztrátu, aby ti ostatní mohlí získat, to obohacuje každou dobu i každého člověka.(9.4.2012)