Reklama

Reklama

Apríl

  • Česko Apríl, apríl (více)

Obsahy(1)

Skupina vysokoškolských studentů jede slavit svůj poslední školní rok do vzdáleného ostrovního sídla, které zdědila jejich kamarádka Muffy St. John. Zábava, protknutá aprílovými žertíky, je v plném proudu, když se několik studentů ztratí. Zdá se, že kolem řádí brutální vrah. Telefony jsou hluché a cesta pryč není možná dříve, než v pondělí, v očekávaný aprílový den. Jsou ale drastické vraždy skutečné, nebo jde jen o nepodařený aprílový žert? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (32)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ja tento film jednoducho zbožňujem, odkedy som ho pred rokmi videl po prvýkrát. Pekné 80´s chicks, skvelý príbeh, i keď chápem, že pointa môže na každého pôsobiť inak, perfektné prostredie, parádne spracovanie(vrátane hudby). Slušne tu funguje i napätie a niekoľko ľakačiek, vraždy sú zväčša offscreen, ale vôbec mi to nevadilo. Posledných niekoľko minút je jednoducho geniálnych. Jeden z mojich najobľúbenejších all time classics! ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

April Fool's Day je smutným případem promarněného potenciálu. A přitom základní prvky, pro slasher tak přitažlivé, tu byly. Odlehlé archetypální sídlo obklopené hlubokým lesem, krásná blondýnka a černý humor v balení voyeuristického feelingu. Kde se tedy stala chyba? Klíčem nezdaru je absence vraha a gore scén. Snaha udržet napětí pouze na bázi domněnek (kdo je ten neviditelný útočník) a nastiňování postav, které odhalují řetězec událostí, nefunguje. Až v posledních dvaceti minutách se dočkáme určitého napětí a zajímavého rozuzlení, nicméně je to příliš málo, abych jej mohl zařadit alespoň do průměru. Co taky čekat od slasheru s názvem Apríl. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Do rezidence na ostrově přijíždí partička študáků. Příjemná hostitelka se ale záhy mění v roztržitou, nervózně se usmívající podivínku a študáci začínají jeden po druhém mizet... Po (černých) vánocích, haloweenu, pátku třináctého, valentýnu a čertví čem ještě došlo i na apríl. Tvůrci se zároveň inspirovali Deseti malými černoušky Agathy Christie a zadařila se jim osvěžující vyvražďovačka, která nesází na krvavé vraždy, ale na humor a napětí. V hlavní roli Amy Steel z druhého PÁTKU TŘINÁCTÉHO. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

U filmů z 80.let jsem zvyklý neřešit nelogičnost děje,ale tohle bylo vážně podivné.Chlápkovi skřípne loď hlavu,oči mu tečou z důlků,jeho kamarádi na to koukají a v další scéně už se v klidu smějí a baví se,jakoby se nechumelilo.A ten závěr jsem bohužel znal dopředu z dokumentu o slasher žánru Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film.Ale i tak jsem se na to rád podíval.Osmdesátky jsou osmdesátky. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zábavný, jednoduchý, ale tak trochu falešný slasher. Děj v lehce komediálním duchu sice postrádá větší napětí, ale mě nenudil ani chvíli a všechny postavy mi byly sympatické, což se mi třeba u dnešních slasherů vůbec nestává. Není tu žádná hutná atmosféra ani moc drsné gore, jako u těch nejlepších žánrových kousků z té doby, pro mě však ideální odpočinková záležitost. Škoda, že závěr (i když překvapivý) to docela dost pokazil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V 18. minutě jedna z hereček pronese: "Je to jako v Agatě Christie". Dílem stejné autorky byl přitom inspirován i tento snímek. (bestlama)
  • Film byl inspirován novelou Agáty Christie "And Then There Were None". (Chatterer)
  • Natáčelo se převážně v Britské Kolumbii v Kanadě. (Chatterer)

Reklama

Reklama