Reklama

Reklama

Slavná alba: Tom Petty - Damn The Torpedoes

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: Tom Petty and the Heartbreakers - Damn the Torpedoes
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2010, 56 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadčasový počin amerického rockera, který ho vynesl do první ligy a ovlivnil americkou hudbu... Třetí album Toma Pettyho a skupiny Heartbreakers z roku 1979 je považováno za rockovou klasiku. Podle kritiků je ukázkou hudební a skladatelské virtuozity skvělého frontmana a jeho úžasné doprovodné kapely. Nese v sobě směs amerického rock’n’rollu a toho nejlepšího z britské invaze. Album částečně ovlivnilo, že bylo nahráno téměř v utajení v době, kdy kapela bojovala o tvůrčí nezávislost uprostřed právních sporů se svou nahrávací společností. Vznik a nahrávání tohoto alba přiblíží nejen Tom Petty a další muzikanti, ale také archivní materiály a akustická vystoupení. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

subic 

všechny recenze uživatele

Vyšlo 1979 a nikdo z mého okolí to neposlouchal. Pak už mě to nijak nenadchlo a to Tom Petty má pár vypalovaček, co znám, ale ne tady. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si tento díl, protože Tom Petty patřil a stále patří mezi moje TOP. Osobitý hlas a tvůrčí talent, který mu vydržel po desetiletí jeho kariéry. Dokument zachycuje vznik v pořadí třetího alba Heartbreakers, kterým v r. 1979 prorazili. Komentáře spíš pro lidi z branže popisují tvorbu aranžmá, sladění kytar, bicích a kláves. Laik žasne, aniž za mák rozumí. Co ale potvrzuji, je fakt, že tihle hoši byli nezaměnitelní a jejich "jižanský rock" umí srdce lámat. Tom skládal a nahrával jako Bůh, například Something Good Coming https://www.youtube.com/watch?v=rSvlJe1mwlw nebo Angel Dream https://www.youtube.com/watch?v=HSOKVghuiIg ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Dokument vyzdvihuje hudební nadání Toma Pettyho, přičemž dává naplno vyniknout jeho nezaměnitelnému hlasu okořeněnému živočišnou energií a velmi osobitou kapelou Heartbreakers. Ostatně, vždyť tohle jiskřivé spojení zanechalo nesmazatelnou stopu v dějinách světového rocku. Moc pěkně zpracovaný snímek dává nahlédnout do tvůrčí dílny party talentovaných muzikantů. (80%) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Můj dojem je, že kromě talentu jsou hudebně velmi řemeslně zruční. Jejich hudba ani dnes nepůsobí jako vyložené retro. "U téhle desky se voda vylila z břehů. Potom co vyšla, už nikdy nebylo nic jako dřív" říká člen kapely. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama