Reklama

Reklama

Restart the Earth

Obsahy(1)

Po dalším experimentu, který se vymkl kontrole, zamořily svět rostliny. To, co se jeví jako skvělá zpráva pro ekology, má ale háček. Tyto rostliny jsou zmutované, takže jsou mnohem větší, agresivnější a hladovější. A také pohyblivější. Podaří se otci malé Yuanyuan najít úkryt? Nebo se i přes ně přežene globální zelený příliv, po kterém na Zemi zůstanou jen opuštěné ruiny? Je nějaká naděje pro lidstvo? Velitelství spojených sil má plán, který se pokusí Operační tým C8683 uskutečnit. (Martrix)

(více)

Recenze (7)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

No ty vole, to bol mega prúser. Človek sa po traileroch teší na skvelé originálne postapo a ono je to taká sračka. Som zvyknutý na čínske nariekanie bez hraníc, v tejto krajine vo filmoch a seriáloch jednoducho narieka a zavíja každý od detí až po dôchodcov, od slabých až po ozrutných chlapov, ženské, všetko. Ale tu to bolo fakt že neskutočne silené. Chovanie postáv? Stupidita na entú. Dej? Skratkovitý a z prsta vycucaný ako sviňa, ako keby sa niekto rozhodol, že do scenára napíše dvomi vetami popis prostredia a hotovo. Čo robili tie rastliny, tak to bol tiež nonsens, kombinácia rastliniek a klasických čínskych drakov. A CGI? WTF? V dnešnej dobe mimo Asylumu a fanúšikovskej produkcie takéto niečo vypustiť do sveta? Videl som xy čínskych, kórejských či japonských sci-fi, fantasy, ale aj snímky staré desať rokov a viac vyzerali lepšie. Bollywood mal desať rokov dozadu lepšie triky. Nedám odpad, lebo za originalitu myšlienky si to jednu hviezdu zaslúži, ale inak všetko ostatné je totálne nahovno a neodporúčam nikomu. Boha, keď toto zrovnám s megapeckami ako Wandering Earth alebo Space Sweepers, tak to je doslova iná dimenzia, hlavne Space Sweepers. Oproti tomu bol aj Space Battleship Yamato lepší a to film má už 12 rokov, alebo Sector 7, Inuyashiky či séria Gantz alebo Attack on Titan, to boli oproti tomuto vo všetkých smeroch bomby. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Z důvodu jistého HLADU po nových sci-fi počinech jsem musel dát tomuto počinu velké plus. Plus za: 1) jakouž takouž originalitu (ikdyž...máme tu na podobné téma - Invasion Body Snatcher); 2) dlabání na tzv. "rozmanitost ras" (není zastoupen ani jeden černoch !!) a do 3tice) absence vaty (ano - žádné zbytečné sexování, žádné zbytečné dlouhosáhlé monology a zpomalené záběry). Ale - také velké MÍNUS: za 1) uječená holčička (fakt lezla dost na nervy a nejdřív poučovala, paxi to rozmyslela a nakonec zase moralizování. Krom toho samý papááááá, ikdyž veděla, že papá má rozhodně jiné starosti než chovat v náručí svýho rozmazlenýho spratka) ; 2) občasné až komické jednání všech protagonistů (to by bylo moc spoiler ;-)) a do 3tice - nelogické pasáže a příliš nevěrohodné digiEfekty (kombinace rostlin s drakem... no sorry jako... ale chápu, že je to čínský film - nicméně drak patří do vody a ne mezi kytky :-D ). Takže holt zase průměr..... PS: jak by řekl klasik: To muselo stát peněz..... a přitom to je taková blbost :-) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

K filmu mám krapet jiný vztah...dnes jsem na něj totiž dodělal titulky. Takže jsem ho viděl asi tak dvakrát, na mnoho etap a občas po krocích... . Pořádně se na něj podívám až s rozumným odstupem. Ale už teď můžu klidně napsat, že obsahově to není horší, než spousta jiných béček. Největší potíž spočívá v povykování děvčátka a CGI, které má fajn dynamiku, ale prachy na dobrý look nejsou. Což je u filmu, který se celý odehrává v postapo světě plném nakrknutých rostlin, dost problém. Přesto musím ocenit, že kluci animátorští bojovali a kdyby měli pár milionů a rok navíc, určitě by to byla zajímavá podívaná. Něco do sebe, to má totiž i tak. Objektivně dvě, ale já objektivní nejsem :-) ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Stream iQiy a jeho mix katastrofických filmov a hry The Last Of Us ale bez rastlinných zombíkov. Herci prehrávajú najlepšie ako vedia, fyzika ako z Bollywoodskych filmov, a a a.. Zhejtovať by som toho vedel veľa, ALE - faktor zábavy je úžasný. Na jedno pozretie určite viac ako fajn. A ako bonus môžete celý film hádať kde ste všetky jednotlivé scény už videli 😅 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To teda byla kravina... Zdejší žánrové zařazení neberte úplně vážně, sci-fi i drama to sice určitě je, ale ten film je mnohem, mnohem míň vážnější, než se zdá. On to totiž je další čínský pokus o blockbuster, který tentokrát silně kopíruje USA ve všem možném a především v těch nejotravnějších klišé - ústředními postavami jsou otec s dcerou, přičemž druhý rodič už je samozřejmě mrtvý a táta slíbil svojí dcerce, že ji v tomhle postapokalyptickém světě plný masožravých rostlin navždycky ochrání, táta kromě role ochránce žádný rozvinutější charakter a vždycky jedná podle vůle scénáristy, jeho dcera nemá už vůbec žádný charakter, jen brečí a opakuje pět slov pořád dokola, takže dialogy mezi nimi vypadají zhruba takhle duchaplně "Tati! (brečí) - Yuanyuan! - Tati! (stále brečí)- Yuanyuan! - Tati! (ano, pořád ještě brečí) - Yuanyuan!". Tihle dva neustále utíkají nebezpečným situacím, dokud nenarazí na skupinu vojáků, která jim v největší nouzi zničehonic zachrání život (další klišé) a pak takhle všichni jenom někam putují, aby vše konečně zastavili a nadvládu rostlin zničili. A tady se ta klišé rozjedou naplno, včetně rádobyvtipného tlouštíka SPOILER (který kupodivu přežije a je to snad jediná překvapivá věc na celém filmu), generála, který hrdinsky obětuje život pro Yuanyuan a jestli vás to ještě nenapadlo, tak se zde dočkáte i toho, že si ústřední postava celého filmu, tatínek Yuanyuan, hrdinsky obětuje pro záchranu celého světa a ještě se těsně před svojí smrtí stihne rozloučit s tátou, kterému kromě její oblíbené fráze "Tati!" dokonce řekne i dvě jiné věty o tom, že ji nemá opouštět apod. KONEC SPOILERU A nejen, že je to celé těžce klišovité, ale také je zde tuna vyloženě patetických a hloupých momentů, z čehož nejvíc jich je samozřejmě v závěru a z té poslední věty jsem se vyloženě rozesmál. Já nemám rád ani ty patetické americké blockbustery, takže nevím, proč by mi stylově doslovně okopírovaná verze měla přijít něčím zajímavá. Ten námět měl do sebe opravdu hodně, ale to, k čemu byl (ne)využit, mě těžce zklamalo. A to až tak, že ani pro tu druhou hvězdu nevidím žádný důvod. Lepší 1* ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama