Reklama

Reklama

Zase spolu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dívky adoptované různými americkými rodinami díky testům DNA zjistí, že jsou sestřenice, a vyrazí společně do Číny, aby našly svoje biologické rodiče. (Netflix)

Recenze (4)

avogrebnork 

všechny recenze uživatele

Pohled na čínskou politiku jednoho dítěte. Už jsem pár dokumentů na toto téma viděla a tohle dílo mě zasáhlo nejméně. Čekala jsem daleko víc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokument prinášajúci takú malú sondu do čínskej politiky jedného dieťaťa a aké dopady to v konečnom dôsledku môže mať. Zároveň je o úsilí detí hľadať svoje korene a biologických rodičov. V istých momentoch emotívne a inak je dokument určite prínosnejší než ten Rytmusov, ktorý tiež hľadal svoje korene a testoval svoju DNA len aby si potvrdil, že je Cigán. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Smutný dokument s mnoha emocionálními okamžiky  o dětech určený převážně ženskému publiku. Film Amandy Lipitzové je intimní příběh o tří Číňankách naturalizovaných v USA. O zkoumání odkud přišli a kdo skutečně jsou. Zjišťují, že nikdy nebyli milováni. Je celkem fascinující sledovat Liu v procesu identifikace a nalézání divčiných rodičů s fotkami dětí , což začíná na sociálních sítích jako nástroje, který celý projekt umožnil. Režisérce a autorce Lipitzové se povedlo natočit uvěřitelnou úlevu, lásku, radost a vinu. A že to všechno skončilo v slzách. Je ohromující, že každá chůva si na svou holčičku pamatuje tak jasně. Jsou všechny tyto vzpomínky pravda nebo jen zbožné přání? Vlastně na tom nezáleží. V dokumentu je hodně ambivalence a napětí. Dívky mají různé protichůdné emoce, aniž by jim je nějaký psycholog uzemnil do nějakých závěrů. Nyní Čína politiku jednoho dítěte opustila a masivně rozšiřuje lidská sídla na západ území, které není tak přelidněné, staví 160 nových uhelných elektráren a změnu klimatu zcela ignoruje. ()

Maud164 

všechny recenze uživatele

Proč to stojí za to vidět? Zajímavým lákadlem je Čína, politika jednoho dítěte, zbavování se narozených dětí v dané době. Síla dokumentu je podle mě spíš v jeho druhé poloze - tři Američanky ve věku 16-20 let, které byly do USA z Číny kdysi adoptované, se pokusí zapátrat po svých kořenech. Je vidět, jak moc člověka ovlivní to, že se ho původní rodiče vzdali, a to i přes to, že má milující zázemí. Silné a dojemné jsou situace, kdy každou ze tří uchechtaných puberťaček některá z prožitých situací "dostane, rozloží" a s ní možná i diváka. Vlastně mě překvapuje, že dokument vůbec vznikl - je v něm dost osobních situací a slz (nezletilých) na to, aby ho rodiče nebo samy protagonistky do světa nepustily. ()

Reklama

Reklama