Reklama

Reklama

Vánoční pohádka

  • Švédsko Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 40. letech 20. století je malé švédské městečko vyzdobeno na Vánoce slavnostními světly. Karl-Bertil Johnsson, syn bohatého majitele obchodu ve městě, pracuje na poště a balí zásilky. Budoucnost čtrnáctiletého chlapce naplánoval jeho otec předem a čeká ho rodinné dědictví. Jednoho dne teenager náhodou narazí na chudé děvče jménem Věra, které žije v sirotčinci. Chlapec si uvědomí, že je mnoho lidí, kteří mají méně štěstí a nejsou bohatí jako on, a tak se rozhodne jít ve stopách svého tajného idolu Robina Hooda a ukrást vánoční balíčky bohatých a doručit je skutečně potřebným. (Vertigo International)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (7)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Na svete je veľa zlých vecí (ako vojna), ale najhoršie je nič nespraviť (nerobiť).“ Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prijemná retro oddychovka na decembrové obdobie. Nápaditá v detailoch, obvzláštnená zábavnou hudbou a klasickým príbehom o dobrote aj chamtivosti po peniazoch. Najviac sa mi páčila výprava, všetko pôsobí elegantne uhladene, prostredie povojnového Švedska má šmrnc, no nemôžem len chváliť. Titulná postava bola malo výrazná, čo sa dá vlastne trochu povedať aj o ostatných.  Hlavná mrcha nie je tak úplne mrcha, s dramatickými motívmi aké námet ponúka sa dostatočne nepracuje a finále je strašne obyčajné, až by som povedal bez emócií. Z tohoto by skúsený režisér spravil vianočnú klasiku pri ktorej na konci tečú divákovi slzy. Ajtak som ale rád za európsku produkciu lebo pri súčasnom Hollywoode to mohlo dopadnúť aj ako infantilná hovadina plná moralizovania. Bavil som sa, tempo nemá grády, ale film to ani nepotrebuje. Ide sa pekne pohodovo a ani chvíľu som sa nenudil. Nejedná sa ale ani o žiadny zázrak a imaginárny Robin Hood (našťastie iba v dvoch scénach) bol trochu úlet vedľa. Aspoň podľa mňa. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vánoční film o švédském vánočním Robinu Hoodovi, který chtěl po vzoru svého idola bohatým brát a chudým dávat a využil k tomu místní poštu a balíčky určené pro bohaté. Svižný, pohodový, vánoční film, který ničím neurazí ani nenadchne. Ale koukat se na to dá. ()

yozka 

všechny recenze uživatele

Spíš než jako vánoční pohádka mi to přišlo jako politická kampaň nějaké socialistické strany. Na sílu, nepříjemné. Bohatí zazobanci vs. nebozí chudí. Není to ani o fous lepší než jakákoli hollywoodská infantilní záležitost plná moralizování. Švédskem je ten socialismus hodně prorostlý a nebude to dobré stejně jako tato agitace. 390 přestřelek ve Švédsku za rok 2022 je výsledkem přesně tohoto uvažování. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť raz sa plne stotožním s tunajším hodnotením. Milý vianočný príbeh inšpirovaný severskou škandinávskou atmosférou, lokálnym humorom a zároveň prekvapujúco dobrými hereckými výkonmi. Tento film je veľmi príjemnou oddychovkou v čase vianočného odpočinku, ktorá vôbec neurazí a navyše prinesie aj pekné posolstvo. Druhým dychom ale musím povedať, že ani neponúkne nejaké strhujúce divadlo. 60 % ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama