Reklama

Reklama

V srdci stroje

(festivalový název)
  • Bulharsko In the Heart of the Machine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Srpen roku 1978, metalurgický závod. Běžný pracovní den pro brigádu vězňů odpykávajících si tresty za nejtěžší zločiny. Když v jednom ze strojů najdou něco, co tam rozhodně nemá být, nečekaný příliv milosrdenství je přiměje zabarikádovat se v cechu a vzít své dozorce jako rukojmí. Riskují svůj život, protože potřeba zachovat se lidsky v nelidských podmínkách je někdy silnější než pud sebezáchovy a touha po vykoupení dokáže zakalit zdravý rozum. (Festival bulharských filmů)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE ZVLÁŠTNÍ, JAK TI TAKOVÁ MALIČKOST DOKÁŽE PŘEVRÁTIT ŽIVOT NARUBY…“   Psychologická, divadelní hra.  5 vězňů, 2 dozorci, 1 místnost, dialogy, herecký kreace. Film pro Dejvický divadlo. Pak se přidá druhá grupa, která řeší, co s tou první. To už je spíš pro Státní bezpečnost… Nejsou tady strhující dialogy. Ani to nemá nějak promakanej děj. Jde o to, že lidskost můžeme najít na těch nejneočekávanějších místech. Ano, v závěru dojde na stupňování dramatiky a ta pointa (vyústění) je dobrá, což tomuhle příběhu z komunistickýho arestu dost pomáhá…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o bulharský film, který byl v roce 2022 nominovanej na Oscara.  2.) Thx za titule „Piorun. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího obsahu jsem moc nevěděl co si o filmu mám myslet a neměl jsem moc představu co z toho vyleze. A tak mi nezbylo než se na film podívat. A po velice slibným začátku z toho nakonec vylezlo něco co bych nečekal. Což vůbec neznamená, že jde o špatnej film. Nechci zbytečně prozrazovat moc ale zkrátka a dobře jde o film o vězení, vězních a o tom, že lidskost můžeme najít i na těch nejneočekávanějších místech. Film o tom jak se pár vězňů naučilo býti lidmi. Film o tom, že býti člověkem není snadné. Ani ve vězení ani mimo něj. Lepší 3hvězdy. ()

Reklama

Reklama

Reklama