Reklama

Reklama

Potom, čo je schopný kňaz odsúdený na pobyt za mrežami kvôli údajnému zabitiu mníšky počas exorcizmu, investigatívny novinár je odhodlaný dopátrať sa v tomto prípade k zjavne utajovanej celej pravde. Mohlo sa skutočne stať, že kazateľ zavraždil mentálne chorú ženu, alebo v skutočnosti prehral boj s démonickými silami? (Richie4422)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní postava a atmosférický rumunský venkov sráží primitivní a zbytečně explicitní scénář. Film mnohem lépe fungoval v investigativní rovině, než v té hororové a kdyby se tvůrci více zaměřili na méně jednoznačné provedení, bylo by to mnohem lepší. Závěr film degradoval na úroveň obyčejného hororového béčka, což je škoda, protože rozjezd to mělo více než slušný. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ateisticky zameraná novinárka presvedčená o farárovej vine pátra a pátra, až kým sa na vlastné oči nepresvedčí, že tam hore naozaj niečo je. Alebo skôr tam dole. No. Normálne som musel premýšľať, ako to ohodnotiť. Pretože na jednej strane je to výborne nakrútené, herečka je sympatická, v réžii či scenári som nenašiel jedinú chybu, a je tam všetko, čo divák od podobného kúska očakáva, pár zjavení a ľakačiek, a samozrejme vymietanie. Na druhej strane, film ma nebavil. Žiaľ. Netuším, prečo sa Gens, ktorého pokladám za jedného z najlepších režisérov, chytil práve tak nezaujímavej témy, ako je exorcizmus. Film neprináša vôbec nič nové, je od začiatku predvídateľný, scény vyháňania démonov podľa mňa zaujímavé nie sú a režisér celú dobu stavia na istotu a drží sa šablónky ako kliešť, takže žiadne prekvapenia sa nedostavia. Proticirkevne a protinábožensky zmýšľajúceho diváka ako ja to dokáže ešte aj pekne naštvať. Ešte že tam až tak veľa modlikania nebolo. Odpad to nie je, ale aj tak sa jedná o Xavierov najzbytočnejší film, a po dvoch predchádzajúcich peckách Frontière(s) a Divide je to pre mňa studená sprcha. Ale aspoň som sa naučil všetky dôležité fázy, ktoré prebiehajú pri vymietaní. Určite sa mi to v živote zíde. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor se zajímavým příběhem. Dočkáme se i mírného napětí,strachu a i dojde na leknutí. Herecké obsazení sympatické a že film je založen na skutečnosti je už taková sladká třešnička na dortu. Co mě vždycky nejvíc zajímá na takových hororech je jméno démona a jeho pověst. ( Akce - Filmové Rande + Yoshimitsu Filmová Výzva ) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako, ono to vlastně nic objevného nepřináší, je to takový mix Vymítače ďábla, Omen a Fallen (Anděl smrti tuším česky), což mi ani moc nakonec nevadilo. Jako nejvíc mě štvala ta mladá pizda v hlavní roli, která by nedokázala zahrát přesvědčivě ani obrnou trpícího němého a slepého člověka na vozíku. Potom mne mrzelo, že si filmaři nezvolili jedno téma, takže točili trošku horor, ale také trošku duchovní film o víře, jenže to není ani jedno. Samozřejmě jsem nečekal sáhodlouhé dialogy a plky jako v Kněz Léon Morin, ale tady to přece jen jelo jen na jedničku bez přeřazení na vyšší rychlost. Bylo fajn, že zazněly názory obou stran, vadilo mi, že se neobjevil nakonec ten článek, který holka původně jela sepsat, protože by mě zajímalo, jak jej pojala. Ale jinak tedy se mi to líbilo hodně - kamera kouzlí, rumunské vesnice a městečka vypadají poeticky, chrámy správně starobyle, dokonce se film drží správných pravoslavných prvků, což mě potěšilo, že si dali práci s detaily. A herci hrají taky hodně slušně, atmosféru to má velmi dobrou, takže vlastně za mě nakonec spokojenost. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Scénář psali frajeři,co maj víc než slušný záseky na poli hororu.Gens je naprosto jedinečnej rejža,kterej má na kontě boží filmy.Tak v čem je problém.Film divákovi pořád něco vnucuje,podsouvá,ustupuje z cesty pátrání po tom,co se vlastně stalo,a vlastně nás chvílema až nudí.Film sem trochu nadhodnotil kvůli Sophii ,jinak průměr jak prase.50%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Rumunský kněz Daniel Petru Corogeanu, který prováděl exorcismus a zavinil smrt jeptišky, dostal 14 let za mřížemi. (Pajkenzi)
  • Čtyři jeptišky, které pomáhaly při exorcismu, byly odsouzené za zabití v rozmezí od 5 do 8 let. (Pajkenzi)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy při exorcismu zemřela jeptiška Irina Cornic. Událost se stala v Tanacu (Rumunsko) v roce 2005. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno