Reklama

Reklama

Kletba hadího údolí

  • Polsko Klątwa doliny węży (více)

Obsahy(1)

Francouzský Pilot Bernard Traven přichází na Sorbonu, na přednášku profesora Jana Tarnase, který se specializuje na thajské rukopisy. Traven tento manuskript našel v buddhistické svatyni ve Vietnamu v roce 1954, když byl sestřelen jeho vrtulník. Později se objevuje žurnalistka Christine zkoumající záhadné úmrtí člověka na sorbonské laboratoři. Aby se Tarnas dověděl více, odcestuje s Travenem a nezávisle s Christinou do Vietnamu, do Údolí tisíce hadů. Prochází tajemnými komnatami s mnoha překvapeními. Následně se dostanou do starobylého sálu, kde se nachází hrobka mimozemšťana a amfora s velmi podivným obsahem. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (25)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne som rád za každú napodobeninu dobrodružstiev svojrázneho profesora archeológie, ktorá mi zaplní čas čakaním na jeho piatu celovečernú avantúru. A pokiaľ to niekto osolí sci-fi prvkami ( mimozemšťania, lasery, mutácie, čierne diery ) a synth hudbou, tak to beriem všetkými desiatimi. Táto ´´indianajonesovská´´ príhoda má síce gule, ale trpí práve tou východoeurópskou diagnózou. Čiže slabé triky a akcia. Ešte tak výprava pôsobí aspoň trošku hollywoodskejším dojmom. O hercoch sa zmieňovať ani netreba ( dupľom nie o tej hysterickej novinárke ). Je to pôsobivé vzhľadom na oblasť vzniku a určite by som bol nadšenejší, keby som to videl v dobe uvedenia u nás. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Kletba hadího údolí tu má sice solidních 63 %, faktem ale je, že je to překvapivě legrační a hlavně nudná sračka, plná dějových nesmyslů. Namátkou: Francouzský pilot vypadá naprosto stejně v roce 1954 a 1987, novinářka se začne zajímat o smrt v muzeu, aniž by na ní bylo cokoliv výjimečnýho, na výpravu do džungle je novinářka oblečená jako na diskotéku, profesor brejle půl filmu potřebuje, půl zase ne. Film je navíc zoufale nudnej a první hodinu se téměř nic neděje a jen se žvaní. Troufám si tvrdit, že by partička kamarádů u piva vymyslela lepší dobrodružnou zápletku, než co divákovi nabízí tahle Polsko-Ruská koprodukce. Za starou belu navíc stojí nejen triky, ale i masky. Nějak velkou originalitou neoplývá ani zápletka, která působí, jakoby někdo mizerně opsal knížky Ericha von Dänikena. Pokud Kletba hadího údolí něco připomíná, tak italský eurotrash sci-fi akčňáky, jako třeba Top Line s Francem Nerem, postrádá ale jejich akci a zábavnost. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ide skôr o dobrodružný snímok, až na konci okorenený o prvky sci-fi. Typické osemdesiatkové dielko, podobné dobrodružným snímkom americkej či ázijskej kinematografie tej doby, akurát bez komických scén. Príbeh čiastočne zaujme, i ked vela krát sa mi zdalo, že scenáristi už neveli kam "s konopí". Z hercov mierne zaujme iba Wilhelmi, triky sú slabšie, masky veľmi slabé. Hodnotenie: 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to si pamatuju (dokonale scénu s mutací) ještě když to dávali počátkem devadesátek v telce a my z toho byli docela vytlemení. Polský Spielberg a jeho levnější dobrodružný fantastický Indiana Jones. Je zajímavé, že se Piestrakovi povedlo natočit něco takového. On podobné filmy miloval a k jeho cti je třeba říct, že se mu povedlo to ve své době prosadit. I když, oni na to v Polsku tehdy koukali trošku jinak, než my. Je to prostě sranda. Nezastíraný kýč, na nic si to nehraje, je to prostě zábava bez hlubšího obsahu. Ale pořád funkční. jen ten konec je trochu divný. Mám trochu chuť z nostalgie tomu ještě něco přidat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nejvíce ze všeho mi to připomínalo takové ty české filmy, kam potřebovali vrazit nějaké ty rekvizity, co jim na Barrandově zbyly, třeba v Zapomnětlivém černokněžníkovi nebo to monstrum v Statečném kováři apod. V podstatě 80 % filmu tvoří nijak zajímavé rozhovory, přecházení postav zleva doprava, větší akce se objeví tak po hodině filmu, a je skutečně mizerná, jak mizernými kulisami a triky, tak celou rádoyb dobrodružnou eskapádou, kdy vlastně objevují potřebné na lusknutí prstu, čirou náhodou. A to nemluvím o červených ponožkách a jeho kraťasech ve stylu pyžama pana profesora, o té vyžilé reportérce, kterou jako by vytáhli z E55, když zrovna jeli okolo, nebo o takových drobnostech jako že profesorovi najednou brýle nechybějí. Střih může být dán dobovou vyklešťovačkou v ČsT, ale i tak je mizerný, některé scény postrádají návaznost a logiku. Přemýšlel jsem, jestli jméno pilota B. Traven má něco společého se spisovatelem Travenem, ale asi ne. Velmi, ale skutečně velmi nízkorozpočtová ani nijak moc dobrodružná, a jen mírně sci-fi historka, kde to hlavní se odehrává v papundeklových kulisách, a podle toho je i tak napínavé, papundeklově. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama