Reklama

Reklama

Murder Drones

(seriál)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na postapokalyptické exoplanetě se dělnické drony snaží přežít tím, že se skrývají před roboty zvanými Murder Drones. (Gerwant_L2)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Ymbecill

všechny recenze uživatele

Murder Drones je hororová komedie, co se pyšní řadou faktických kvalit, a přitom se na ni můžete podívat úplně zadarmo. Jde o webtoon vycházející na YouTube kanále GLITCH s premiérou pilotního dílu v říjnu roku 2021 a k datu této recenze nasbíral na svých (6i) epizodách přes 100 milionů zhlédnutí. K dispozici máte rozlišení 1440p (2K = takže si to klidně pusťte na televizi) a dabing+titulky ve více než deseti jazycích, ovšem čeština mezi nimi bohužel (aktuálně) není. Cílovku tvoří teenageři a "mladí dospělí". Poselství = komedie&gore. Gatekeeper faktory představují znalost cizího jazyka (angličtiny) a schopnost užít si kreslený seriál. Poslední 2 epizody (sedmá a osmá) mají vyjít na jaře v roce 2024, proto doporučuji zhlédnutí odložit... pokud nechcete několik měsíců lačnit po završení season. K nejzábavnějším prvkům řadím suchý až cynický humor, skvělý vizuál s bohatou animací, pozvolné uspokojující rozplétání záhad a poutavé postavy, co vám dost možná přirostou k srdci. Zároveň zde lze najít ohromné množství detailů a referencí, které odmění pozorné diváky a opětovná zhlédnutí. Dohromady to všechno utváří jedinečnou atmosféru jako třeba Koralína a svět za tajnými dveřmi. Jako jediné negativum zmíním, že některé věci z oblasti world-buildingu nedávají smysl a nejsou nijak vysvětleny (např. koncept rodiny v tomto fiktivním světě ještě chápu, ale klišé, kdy se párek natěšených středoškoláků vydá do lesa, aby měli trochu soukromí... mi k robotům už moc nesedí ;-). Podtrženo sečteno: "MD vřele doporučuji všem fanouškům kreslených filmů a seriálů... jde o kousek tak správně ujetý, že si ho někteří zamilují." ?/10 [hvězdičky udělím až po zakončení season] ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální seriál, který ví, co chce a navíc je vizuálně pěkný. Líbí se mi, že na rozdíl od jiných formátem podobných seriálů, tento nepotřebuje vulgarismy, aby zaujal diváky, i když je pravda, že sází mimo jiné na téma zabíjení, které je tu ale poměrně efektní a nezbytné pro příběh. Hlavní trojice "hrdinů" zaujme, animace a komplet vizuální styl je paráda a u příběhu se zdá, že tvůrci dobře vědí, kam směřují a přichází s pozoruhodnou dějovou linkou. Když jsem se rozhodl na seriál koukat, tak jsem rozhodně nečekal takovou pecku! ()

Reklama

Reklama

Reklama