Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (244)

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

První díl Scary Movie byl skvělý, další 3 byly už nic extra - strašně "přepálené" parodie a od pátého dílu jsem nečekal nic jiného, avšak mě mile překvapil a doručil vcelku povedenou parodii na několik filmů a dokázal udržet rozumnou příběhovou kostru. Opravdu se divím, že tu má nejhorší hodnocení ze všech filmů této série - pro mě je druhý nejlepší. Vtipy tu nejsou nutně každou sekundu a nejedou se tolik "na sílu" jako v přechozích dílech, ale když tu jsou tak většinou vcelku fungují - v předchozích dílech často byla hromada vtipů v krátké chvíli, ale absolutně nefungovaly. Navíc musím pochválit, že vtipy se tu vlastně soudržně jedou od začátku do konce, v parodiích to je totiž často tak, že na začátku "vytřískají" všechny dobré vtipy a zbytek filmu je víceméně o ničem. Celkově to od začátku do konce funguje, má to rozumný příběh, fajn vtipy po celou dobu a užil jsem si odkazy na filmy, které parodovali.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Poslední Jurský svět lákal slušně zpracovaným trailerem a návratem starých postav, ale to co nakonec představili v kinech je hrůza. Téměř celou stopáž, která je tu opravdu výživná, jsem se nudil. Vlastně ani netuším, co k tomu příběhu napsat, prostě tu existuje, má zápletku a celkem i hlavu a patu, ale není to nic extra, vůbec nic navíc - nejlepší dějovou linku tu má asi Maisie. Jediné plus, které jim mohu připsat je, že do filmu vybrali Giganotosaura, což je můj oblíbený dinosaurus, i když tam byl stejně jen na chvíli a vlastně tam neměl vůbec zajímavou úlohu, obecně dinosauři tu byli extrémně upozadění mi přišlo (v tom významu, že v příběhu byly jen pro bezduchou akci, bez nějakého příběhového smyslu), což by mi osobně dokonce ani moc nevadilo, bohužel celý příběh byl prostě skoro o ničem. Je trochu škoda kam až to došlo s některými blockbustery, tady jsem si připadal prostě jak u sledování posledního Ant-Mana - NUDA NUDA NUDA!

plakát

Yellowstone - Rozbřesk (2018) (epizoda) 

Yellowstone má slušnou atmosféru, stojí na rozumném základu, má dobré intro, dobrou režii a především jsem z něho měl chvílemi pocit jako při sledování skvělého seriálu Fargo. Bohužel tento seriál mě po první epizodě (v době psaní této recenze pak ani po zhlédnutí 3 prvních epizod) rozhodně nezaujal právě tak jako Fargo a celkově jsem na rozpacích jestli od toho mám čekat něco víc nebo ne. Příběh zatím není zas tak zajímavý, jak by mohl být a postavy mě dosud také nějak extra nepřesvědčili.

plakát

Futurama - Série 8 (2023) (série) 

Nejnovější řada Futuramy není to, po čem jsem toužil, ale pořád je to fajn série. Byl jsem neskutečně nadšený, když se oznámil návrat Futuramy po X letech a snad jediné, co mě na tom trochu mrzelo bylo to, že budou „muset“ zasáhnout do toho perfektního konce 7. série. Poté den premiéry konečně přišel a sen se stal skutečností, bohužel nepřišel skvělý CZ dabing (na který jsem až na výjimku u první nové epizody dosud marně čekal, a nakonec mi nezbylo stejně nic jiného než kouknout na originál). Každopádně nová série není špatná, ale rozhodně není tak zářná, jak mohla být a bohužel je to pro mě nejslabší série Futuramy. Začnu pozitivy – postavy mají pořád své typické charaktery, a zvláště se mi pak líbily různé narážky na Zoidberga a Benderovi nemístné poznámky, které neomrzí. Jsem taktéž rád, že se nezapomnělo na řadu starých vedlejších postav. No a teď k negativům nové série, nevím, zda jsem u epizod z Futuramy někdy šel pod 4 hvězdy a tady mě dokonce pár epizod přesvědčilo, abych jim dal 2, což je celkem škoda. Některé epizody hold nebyly téměř vůbec vtipné a zajímavé, vůbec nejnudnější epizoda pak byla ta s nákazou – tam jsem se zasmál snad jednou u Bendrovy nekončící poznámky o vyhubení lidstva (nebo něco v tom smyslu), i když nebyl nakažený. Na druhou stranu se našli i epizody, které pobavili a měli fajn nápad. Celkově to mohlo být lepší, ale jsem i tak rád, že se Futurama vrátila a těším se na další epizody.

plakát

Díra (2019) 

Pozoruhodný snímek, který přichází s originálním nápadem a poutavým zpracováním. Je tu pár pěkných zvratů, zajímavý vývoj a stopáž je tak akorát. Film navíc připomíná jedno staré dobré pravidlo, že když něco nejde po dobrém, "vyserte se na to" a po zlém to půjde 😂. Ale teď už mě psaní vyčerpává, končím... běžte se podívat na ten film šnečci.

plakát

Kostka 0 (2004) 

Na původní film to rozhodně nemá, ale bylo fajn sledovat i druhou stranu kostky. Neskutečně se mi pak líbil závěrečný odkaz ve filmu.

plakát

Kostka (1997) 

Super žánrovka! Pěkný nápad s kostkou i proto, že umožňuje za použití jedné fyzické kulisy poskytnout tolik filmového prostoru. Postavy a mysteriózní prvek fungoval a rok 1997 a tedy ne tak "pěkné" vizuální prostředí tomu ještě přidalo.

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

Na tohle "anime" jsem občas narazil v televizi už jako dítě a vždy jsem se na to rád podíval, ačkoliv mě to nikdy vyloženě nevtáhlo do děje (ale to bylo dosti způsobeno tím, že jsem prostě narážel na náhodné epizody a neznal pořádně příběh) a vadilo mi, že národ ohně je tak mocný, má lodě a ostatní národy jsou vlastně tak v ústranní. Navíc hlavní parta s létajícím bizonem mi sice dobře utkvěla v paměti, ale nějakou cestu jsem si k nim úplně tehdy nenašel. Na druhou stranu mou pozornost seriál vždy upoutal a vlastně to je asi jediné anime, které jsem už kdysi částečně viděl a které patří k těm příběhově propracovaným s "hlubším" příběhem. Teď po mnoha letech, když jsem si seriál pustil pěkně od začátku jsem si hlavní postavy opravdu oblíbil, příběh mě vtáhnul a já si celý seriál neskutečně užil. Vlastně asi nemám, co bych kritizoval až na nějaké drobnosti a chválit tento seriál snad ani nepotřebuje, je to prostě další skvělé anime plné žhavých dobrodružství, jež vás uzemní, občas vám přeběhne mráz po zádech, ale hlavně tento seriál sfouknete jedním dechem, a proto je čas si dát čaj a jít se podívat na Korru.

plakát

Circle (2015) 

Miluji, když mi film předloží neznámou skupinu lidí, kteří ani nevědí, kde jsou a postupně zjišťují, co se vlastně děje a o co nejspíše jde. Člověk je stále napjatý, jak se situace bude vyvíjet a jak to vlastně celé skončí. Navíc je skvělé, že se děj odehrává z většiny na jednom místě, odkud není úniku, často to pro mě u filmů funguje a tady tomu není jinak. Paradoxně pak podobným filmům navíc podle mě přidává na atmosféře, že divák nevidí žádné známé tváře herců a režie se také nejeví zrovna jako TOP. Circle je takový průměrný film, rozhodně ne pro každého, ale pokud máte ve filmu rádi napětí a prvek tajemství a překvapení, tak by vám to mohlo sednout. Já jsem si film užil (i proto, že jsem podobný styl filmu delší dobu neviděl), i když byla i místa, kde jsem se začal trochu nudit a konec filmu mi přišel takový nic extra - možná by bylo lepší, kdybychom se dočkali něčeho podobného jako v The Human Race, kdy konec jedné hry předznamenává novou.

plakát

Želvy Ninja: Mutantí chaos (2023) 

Kawabunga! Tohle bylo překvapivě "boží"! Když jsem poprvé zjistil, že želvy ninja dostanou v roce 2023 nový animovaný film celkem jsem se těšil, pak jsem ovšem viděl první trailer a mé radosti a těšení byl tak trochu konec - styl této animace moc nemusím, designová změna April se mi vůbec nelíbila a celkově mě to nějak neupoutalo. Nicméně film pořád zůstal na watchlistu, já se k němu konečně dostal a jsem neskutečně mile překvapen jak to dopadlo. Tyhle želvy mají zcela nový origin - respektive hlavně Tříska, což mě překvapilo, animace se mi ze začátku pořád moc nezdála, ale během filmu jsem si zvykl a vlastně tam nakonec celkem seděla, film také překvapivě nezvolil jako hlavního záporáka Trhače ani Kraanga, ale Supermouchu, který se ovšem nakonec ukázal jako zajímavá volba. Film byl svižný, vtipný, postavy tu fungovaly skvěle - ať už hrdinové (včetně April) nebo padouši, bojové akce vypadaly dobře a pokud jste přistoupili na tuto novou hru s novým originem, tak se to vlastně opravdu až neuvěřitelně povedlo. Navíc tu byly fajn odkazy na osobnosti a seriály - absolutně nejpovedenější odkaz byl pak na Attack on Titan. Jedna z mých nejoblíbenějších scén je pak ta, jak se Tříska (s želvami) učil bojovému umění. Celkově jsem z filmu nadšený.