Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Ufff... no mali to tam tí šikmookí haranti narvané. Láska, šikana a nezabudnúť zombi. Vzhľadom na to, že sem (čuduj sa svete) Netflix neobsadil negra, nebodaj belocha, bukvicu a lesbu, prvé 2 epizódy som tápal "who's who", bo boli jako by ich jedna mater mala. Ale furt sa mi lúbi, keď 15ročným faganom, odchovaných na klikoch v mobile, vkladajú do huby nietzeovské filozovstvá o zmysle sveta. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 3 díly me vadil scénář a chování postav, vynahrazovala mi to ale perfektní akce a hutná atmosfera. Potom se seriál rozjel takovým stylem, ze jej momentálně považuji za jeden z nejlepších zombie seriálů. Naprosto perfektní akce, neskutečná atmosféra, skvělé postavy, emoce, beznaděj, smrt a zkáza. Postavy se vyvíjejí a potom mají mnohem silnější vůli i moudrost než mnozí dospělí. Není žádné stádo ovcí, ale studenti, kteří pochopili, že jsou odkázáni sami na sebe s touhou přežít. Chvílemi byl seriál atmosférickým přehršelem a scéna s bouřkou, deštěm a hromadou hladových zombií byla opravdu lahůdka pro všechny zombie fandy. Je to jiné, je to korejské, je to s "detma" ale je to sakra dobré. Tenhle seriál momentálně patří mezi mé nejoblíbenější a co se týče zombie žánru, tak patří mezi top. Už se těším na dalsi sérii!!! ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Seriál bol trochu odlišný a zaujímavejší, než som očakával, takže si po jeho vzhliadnutí odnášam pozitívne pocity. Páčilo sa mi, že nešlo ani tak o zombie ako skôr o vírus, všetko bolo pomerne logicky vysvetlené a logiku malo aj konanie postáv. Postavy boli tiež fajn, rôznorodé, a umieral fakt bárskto a hocikedy. Taktiež sa mi páčila menšia odchýlka v premene postáv a to, že sa celá pandémia nevenovala iba škole, ale boli viaceré lokality, postavy, resp. skupiny postáv, a že to celé bolo dobrodružné, stále sa niečo dialo a seriál (aspoň mňa osobne) nenudil ani chvíľku. 7,6/10. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Ide rozhodne o zaujímavý počin na motív High School of the Dead, ktorý sa mi páčil o trošku viac. Hlavne preto, že netrebalo spod televízora po každom diely vylievať za dve vedrá nazbieraných slzičiek od každej z postáv. Tu sa kvôli týmto nevyhnutným melodramatickým scénam pekne natiahla aj stopáž každého dielu. Okrem tohto mi dosť prekážala aj občasná prítomnosť nasilu vložených rádoby-vtipných, zavádzajúcich, či v zopár prípadoch dokonca až vyslovene hlúpych scénok. Inak som to ale dopozeral bez ujmy (pár-krát si pokrútiť hlavou nezaškodí) a ako celok teda hodnotím 3/5. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)
  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)

Reklama

Reklama