Reklama

Reklama

Sisi

(seriál)
Německo / Rakousko, (2021–2023), 15 h (Minutáž: 45–55 min)

Tvůrci:

Andreas Gutzeit

Hrají:

Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, David Korbmann, Tanja Schleiff, Julia Stemberger, Marcus Grüsser, Pauline Rénevier (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Je ikonou, císařovnou a legendární kráskou: Sisi, první evropská superstar. Její láska ke svobodě a příslib, že dá habsburské monarchii něžnější tvář, uchvátily Evropu. Jde o skutečný příběh plný intrik a touhy. Bezstarostná dospívající dívka Sisi se bezhlavě zamiluje do mocného a žádoucího muže, ale ten má utajovanou temnou a nebezpečnou stránku. Taková láska je nežádoucí. Sisi si musí vybrat a výzvu přijímá. Příběh vypráví o dospívání, o uličnici, z níž se stává sebevědomá moderní žena, která bude muset učinit těžká rozhodnutí, vyrovnat se se ztrátou a nakonec naplnit nezávislou roli císařovny. Nejedná se o historický kostýmní epos, ale univerzální a nadčasový příběh o lásce, svobodě, rodině, sebeurčení a povinnosti, oděný do půvabu dvorské módy 19. století. (Viasat)

(více)

Recenze (28)

bosquete odpad!

všechny recenze uživatele

Snaha o originalitu není vždy přínosem. Škoda času na sledování. Císaře stále sledují atentátníci a působí díky prostřihům jako psychicky labilní. Bavorská princezna vypadá jako lehká holka, která se nemůže rozhodnout, zda utíkat nebo pronásledovat císaře. Ani jednomu nemůžu věřit, že by měl toho druhého rád, ač historicky to u Sisi není úplně jisté. Spousta jiných nesmyslů jako chybné oslovovaní, nedodržování etikety a chovaní, které by bylo možné dnes, ale tehdy jistě ne (zvláště u Sisi). Chybí vysvětlení historických souvislostí, takže je to celkově pouze o Sisi, kterou "terorizují" a císaři, se kterým jeho žena soupeří o moc. Vrcholem je pak prostitutka, se kterou císař spal, jako dvorní dáma císařovny Sisi a to na její přání. Sissi s Romy Schneider je sice silně zromantizovaná, ale blíže realitě, než tato nic neříkající moderna bez souvislostí a plná nesmyslů. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pidlovoký hňup v čele Rakouského císařství... Asi nějaká místní současná historizující anomálie. A vůbec ti krásní opálení herci v rolích tatínka Sisi a maminky císaře, ta solarka musela být tehdy opravdu výkonná! Sisi sympatická, ale divný scénář s vyumělkovanými událostmi kolem kdysi prvních evropských celebrit je až zarážející..?! A nespravi to už ani slušná bohatá výprava. Jako císař mi připadá celou dobu hlavní pobočník císaře, o kterém si stále myslím, že kamufluje a během příběhu se s tím hnupem vymění, pak by mi to připadalo příjemnější. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šokujúce a nedôstojné poňatie, priam zahanbujúce, vyšla len jedna časť a to piata prvej série. Hneď prvý záber seriálu a Sisi onanuje. Potom Sisi chodí po bordeloch a učí sa sexuálnym praktikám, lebo to bolo vtedy v polovici 19. storočia úplne bežné, najmä v silne katolíckom a prudérnom Rakúsku. Ešte si aj za komornú vezme kurvu, úplne normálne, jasné, že by to prešlo! Sú tu aj trápne scény, keď sa cisárovná necháva unášať fanúšikmi na rukách ako nejaká rocková hviezda. Dominique Devenport bola inak výborne zvolená, hoci som bol spočiatku skeptický, výzorovo ale sedí. No ale keď už človek po štvrtej-piatej časti má pocit, že seriál sa dostáva do normálu, tak Sisi si nechá vylízať šušku slúžkou, pretože jej zomrelo dieťa. To je až na pľuvanec do tváre úchylákov, čo toto stvorili. Iná výtka sa týka aj dabingu za čo pôvodné znenie nemôže, ale nerozumiem, prečo naši "kvalitní" prekladatelia Uhorsko preložili rovno ako Maďarsko, keď u nás je historicky jasne zaužívaný názov do roku 1918. Ale tak tu by som vzdelanosť asi márne hľadal a scenáre prekladá zrejme google translate. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Rakúšania si natočili parádny historický paškvil, pri ktorom aj Marishkova miniséria s Romy Schneider pôsobí ako historický dokument. Neviem, kto  a či vôbec niekto im na tom spolupracoval po odbornej stránke, ale ak áno, tak by mal dotyčný historik vrátiť diplom. Byť potomkom Sisi, ktorých žije celkom dosť, tak tvorcov žalujem na nactiutŕhanie prababičky a pradedka. Cisár, ktorý bol celý život nudný a vyrovnaný najvyšší úradník ríše je tu zobrazený ako sadista a sexuálny predátor. Sisi, ktorá celý život nenávidela telesné prejavy vzťahu si za najlepšiu kamarátku a dvornú dámu zvolí vyhlásenú kurtizánu, ktorej kvality ocenil aj František Jozef. V jej službách síce bola kaderníčka Fanny, ktorá bola aj jej dôverníčkou a občas aj dvojníčkou ale to bola ctihodná vydatá pani, ktorá sa dožila pomerne vysokého veku, Nesedia kostýmy, fakty, nič, škoda času. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ano, takto nějak si představuji reálnější ztvárnění příběhu rakouské císařovny Sisi oproti původní třídílné filmové sérii. Co mi ovšem nesedlo byl výběr herců (až na Dominique Devenport - té se císařovna postupem času dala i věřit), způsob pojetí osudů hlavních postav (císař naprosté jelito na facku, císařovna si vybere jako dvorní dámu prostitutku, před svatbou pobíhá v jedněch šatech x dnů - cesta do Ischlu, projížďka na koni, hledání šatů na ples, žádost u matky císaře...). Těch nevhodných, hloupých a místy až moc moderních momentů tam bylo bohužel hodně, takže víc jak 3* dát nemohu. Ale snaha se cení. ()

Galerie (488)

Zajímavosti (19)

  • Manželka grófa Gyulu Andrássyho (Giovanni Funiati) nebola zneuctená a obesená rakúskymi vojakmi, ako je znázornené v sérii. Svojho manžela dokonca prežila. (Arsenal83)
  • Skutočná Fanny (Paula Kober) nebola popravená na príkaz cisárovnej a nemala dcéru Marie, ktorá vyrastala s rakúskym cisárskym párom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama