foto

Boris Aljinovic

  • nar. 22.6.1967 (48 let)
    Berlín, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Boris Aljinovic se narodil 22. června roku 1967 v Berlíně (hlavní město Německa). Jeho matka byla Němka a jeho otec Chorvat. Studoval na francouzské vysoké škole a poté se ještě učil francouzsky a anglicky na Svobodné univerzitě v Berlíně (FU Berlin).

Původně si chtěl vydělávat peníze pomocí komiksů. Po třech letech přestoupil do hudební školy Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch a po dokončení začal pracovat jako herec. Také pracoval v divadle Berliner Renaissance-Theater. V renesančním divadle v Berlíně se objevil jako Adolf Hitler v divadelní hře Noch ist Polen nicht verloren. V roce 2004 vyhrál konkurz na roli jednoho z trpaslíků (konkrétně Mračouna) do filmu 7 ZWERGE – MÄNNER ALLEIN IM WALD.

Boris je ve vztahu s německou herečkou Antje Westermann (která v roce 2001 vyhrála cenu Deutschen Filmpreis za nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu Gran Paradiso), se kterou má také syna.

Martin "StrYke" Mihula

Herecká filmografie

2014 Antboy: Pomsta rudé fúrie
Tatort - Großer schwarzer Vogel (TV film)
Tatort - Vielleicht (TV film)
7 trpaslíků
2013 Tatort - Gegen den Kopf (TV film)
Tatort - Machtlos (TV film)
2012 Slave
Tatort - Alles hat seinen Preis (TV film)
Tatort - Dinge, die noch zu tun sind (TV film)
2011 Tatort - Edel sei der Mensch und Gesund (TV film)
Tatort - Mauerpark (TV film)
2010 Tatort - Die Unmöglichkeit, sich den Tod vorzustellen (TV film)
Tatort - Hitchcock und Frau Wernicke (TV film)
2009 Krásná Locika (TV film)
Tatort - Oben und Unten (TV film)
Tatort - Schweinegeld (TV film)
2008 Pfarrer Braun - Die Gärten des Rabbiners (TV film)
Tatort - Blinder Glaube (TV film)
Tatort - Tod einer Heuschrecke (TV film)
2007 Tatort - Dornröschens Rache (TV film)
Tatort - Schleichendes Gift (TV film)
2006 Esperanza
Tatort - Kunstfehler (TV film)
Tatort - Liebe macht blind (TV film)
7 trpaslíků
2005 Ein Kuckuckskind der Liebe (TV film)
Kometen
Tatort - Leiden wie ein Tier (TV film)
Tatort - Todesbrücke (TV film)
2004 Tatort - Der vierte Mann (TV film)
Tatort - Eine ehrliche Haut (TV film)
7 trpaslíků
2003 Hamlet_X
Otec Braun (TV seriál)
Tatort - Die Liebe und ihr Preis (TV film)
Tatort - Dschungelbrüder (TV film)
Tatort - Rosenholz (TV film)
2002 Edgar Wallace - Das Schloss des Grauens (TV film)
Ein Trick zu viel (TV film)
Místo činu: Berlín - Jubilejní výprodej (TV film)
Místo činu: Berlín - Okno (TV film)
Místo činu: Berlín - Špičková čokoláda (TV film)
Sophiiiie!
2001 Fremde Frauen küsst man nicht (TV film)
Love Letters - Liebe per Nachnahme (TV film)
Místo činu: Berlín - Berlínský medvídek (TV film)
Místo činu: Berlín - Náhoda (TV film)
Tatort - Tot bist du! (TV film)
2000 Es geht nicht immer nur um Sex (TV film)
Flucht nach vorn (TV film)
Rillenfieber
Schrott - Die Atzenposse
Vendeta (TV film)
3 Chinesen mit dem Kontrabass
1999 Klinikum Berlin Mitte - Leben in Bereitschaft (TV seriál)
Versprich mir, dass es den Himmel gibt (TV film)
1998 Lonny, der Aufsteiger (TV film)
Strand von Trouville, Der
1996 Halbstarken, Die (TV film)
1995 Flirt
Im Innern des Bernsteins (TV film)
1994 Das schafft die nie (TV film)

Dokumentární

2009 24 h Berlin - Ein Tag im Leben (TV film)

TV pořady

2003 zibb (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace