Reklama

Reklama

Zárodek, larva, motýl

(festivalový název)
  • Kypr Embryo Larva Butterfly

Obsahy(1)

Penelope a Isidoros žijí ve světě, kde dnes jsou milenci a následující den se teprve stěží znají. Žijí tam, kde čas neplyne, ale dny se náhodně zjevují v minulosti, budoucnosti i současnosti – pokud lze tyto pojmy vůbec použít. Jejich vztah prochází neustálou proměnou, kontinuální nejistotou, společným tápáním i ujišťováním. Někde vedle jejich světa je i ten, kde čas plyne lineárně. Z náhodného času se dá do lineárního cestovat, ale podmínky jsou záhadné a cena vysoká… Imaginativní film o paradoxech nejen časových, ale i těch, které provázejí milostné a další životní vztahy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

KVIFF57: Asi největší překvapení festivalu. Opravdu jsem se připravovala na nejhorší, ale bylo to moc dobrý. Už si nepamatuju, co napsali do tý synopse, ale přijde mi vtipný, že to v komentářích máme všichni stejně. Líbila se mi kreativita, originální příběh a práce s fikčním světem. Zajímavě vystavěno, dívácky dobře srozumitelné, i když se tam pracuje s časovými liniemi. Jsem ráda, že jsem na to šla. ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

- Mami můžeme mít Černé zrcadlo (seriál) (2011) ? - Ne, máme Černé zrcadlo doma - Černé zrcadlo doma: Zárodek, larva, motýl (2023) Asi v takovém duchu se nese můj názor na tento film. Zkrátka moc pěkný sci-fi námět, který ale značně pokulhává zpracováním, logickými trhlinami (jako ostatně prakticky všechny filmy o cestování v čase) a hlavně až frustrujícím nezodpovězením základních otázek, které by mělo být u mysteriózních filmů snad povinností. Nemohl jsem si nevzpomenout na jiný festivalový snímek řecké filmografie a to Norsko (2014). které lehce podobný vibe, ale reálně se jednalo o ještě mnohem nudnější záležitost. Na CSFD je pár řeckých filmů s velmi dobrý hodnocením, tak si rád v budoucnu spravím chuť. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do tohoto jsem šla úplně bez jakéhokoliv očekávání a prostě jsem jen spoléhala, že synopse dostane svého slibu ale z toho nejlepšího možného hlediska, protože zněla dost šíleně a že Řecko je tak nějak přirozenou zárukou kvalitního filmového podivínství. Naštěstí se dostavil ten nejlepší možný výsledek a já tomu asi ráda přilepším. Tenhle svět, kde lineární čas neexistuje je díky bohu podán celkem divácky přívětivým způsobem a snaží se v rámci možností udržovat řád a tak nějak se společně s postavami orientovat v jeho systému. Věřím, že kdo by se v tom chtěl šťourat, určitě by našel spoustu nesrovnalostí, ale scénář byl na první pohled uchycen pevně a divák podle mě nemá příliš šancí být z toho kompletně zmaten. Takže Řecko opět splnilo úkol a dostálo své divné vlně podivnosti s poměrně slušnou grácií. KVIFF 2023 ()

anjan 

všechny recenze uživatele

Film slibuje více než ve výsledku nabídne. Vztahové drama založené na pohrávání si s časem…na můj vkus trochu ohrané, i přesto jsem tam cítila velmi originální prvky viz random časy, věky atd, což cením. Herecké výkony též fajn. Bohužel však film působil až moc zamotaně a jako klišé pro náctileté (bez urážky). ()

smisekovr 

všechny recenze uživatele

Podle popisu mě ten film vůbec nezaujal, ale to je velká škoda. Ten film je totiž skvělý. Co kdyby jsi prožíval jednotlivé dny svého života v náhodném pořadí? Co když jsi těhotná žena žijící v tomto světě? Film zajímavě zachovává určitou logiku a přitom je plný vtipných paradoxu. V tomto světě s nahodilých časem se odehrává zajímavý příběh. Velice originální nápad, dobrý příběh, celkově pěkná kamera vytváří příjemné pozadí filmu. Oceňuji taky, že nám ve filmu vysvětlí proč lidé žijí v tomto světě a jak funguje, takže se divák od začátku neztrácí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama