Reklama

Reklama

Ta přede mnou

(seriál)
  • Velká Británie The Girl Before
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jane dostane šanci nastěhovat se do krásného, minimalistického domu, který navrhl záhadný architekt. Má to jen jeden háček – obyvatelé zde musí dodržovat seznam jeho přísných pravidel. (HBO Max)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (5)

Ta přede mnou (2021) 

Pokud čekáte rychlý spád a akci, tak to nezapínejte. Pokud máte chuť na pomalu odhalující se drama, tak směle do toho. Dvě ženy, každá se svým traumatem a přesvědčením,  že strohý dům evokující pevnost, ve kterém by se mohly skrýt před světem plným bolesti, by jim mohl pomoci proti strachu, který si v sobě nosí. A třeba i pan majitel, kterej je sice trochu divnej, ale taky vyzařuje pevnost, sílu a přece jen to vypadá, že to má životě poskládané mnohem líp, než ony. A kdo by nechtěl bezpečnou náruč. Knihu jsem četla, ale už si nepamatovala, kdo a proč. Herečky se mi nepletly,  ani skoky v čase mě nemátly... podle mě to tomu dalo jakousi dynamiku, stejně jako v knize. Zkrátka se mi líbilo, jakým stylem to natočili. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Řekla bych, že první díl má velmi slušný rozjezd, který diváka umí zaujmout a trochu znepokojit. Přibližuje s jakými traumaty do toho domu hlavní hrdinky šly, s čím doufají, že jim dům pomůže. Je to přece jako by člověk vešel do trochu jiného, jednoduššího světa. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Děj pomalu, plýživě postupuje vpřed a odhaluje polopravdy a lži. Není to nic pro diváka bažícího po akci. Až se divím, jak jsem na tento spíše nespád naladěna. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Ne ne. Rozhodně nečekejte, že se tempo zvýší. Edward je bezpochyby magor,  jde jen o to, jestli je schopný i zabít. A Emma se ukazuje jako velmi nevěrohodná. ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

I poslední díl nebyl špatný. Vše svým pomalým tempem rozplétá. Ale už tam bylo opravdu hodně věci, které jdou proti logice. Třeba proč obě ženy zůstávaly v domě. Obě pracující, obě mohly (byť třeba na čas k někomu, než si najdou něco jiného). Kdo stojí za Emminým znásilněním, i za Emminou smrtí je tu brzy jasné, i tady se totiž člověk zarazí nad podivným chováním nebo reakcemi. 3,5* ()

Reklama

Reklama