Syn kapitána Blooda
Akční / Dobrodružný
Itálie / Španělsko / USA, 1962, 88 min
Tulio DemicheliHrají:
Sean Flynn, Alessandra Panaro, Ann Todd, John KitzmillerPlakáty
Syn slavného otce - Sean Flynn v nezávislém pokračování filmu „Kapitán Blood“ - natočený v produkci USA s hvězdou amerického předválečného filmu Errolem Flynnem. Barevná pirátská podívaná plná romantiky. Mladý Robert přes prvotní námitky své matky odjíždí poznávat svět. Na lodi, kterou pluje se setkává s dívkou, kterou znal už v dětství, a která cestuje zpět ke svým rodičům z Anglie zpět do kolonií. Po cestě jsou přepadeni piráty, a Robert jednoho z nich zabije. Kapitán pirátské lodi, poté, co se dozví kdo byl jeho otcem, se mu mstí a krutě jej ponižuje. Robertovi se ale podaří spolu s bývalými otcovými kamarády - piráty loď i záludného a proradného kapitána odzbrojit. (marťan)
tahit
Nenáročná podívaná se sympatickým hercem Sean Flynnem, kde piráti vypadají jak šprýmaři. Ale abych to vzal za správnější konec. V pravém slova smyslu barvotiskové dobrodružství si na nic jiného nehrálo, než mít přímočarý tah na branku dětské duše a pobavit. Možná se mnou nebudete všichni souhlasit, ale v šedi tehdejší nabídky československého kina to bylo docela příjemné zpestření.(25.9.2011)
AGAMENON
Dobrý širokoúhlý, technicolorový bukanýrský film s pěknou hudbou, jen mi přijde že člověk, který dělal bojovou choreografii se podílel i na filmu Barabáš.(30.5.2003)
marťan
Příjemná oddechová zábava, trochu slabšího pirátského filmu, z evropské produkce v hlavní roli opravdový syn Captain Blooda - Sean Flynn v roli Roberta Blooda.....(26.2.2007)
fragre
Zas jeden film, který jsem neměl vidět znovu, protože další krásná a barevné vzpomínka z dětství vzala za své. Sice hezky technicolorově barevné, ale děj dost hloupý a herecké výkony na hranici nechtěné parodie.(20.1.2011)