Reklama

Reklama

VOD (1)

V napínavém dramatu z 2. světové války vede silné herecké obsazení Brian Keith. Film vypráví o houževnatém kapitánovi, jehož úkolem je zabránit v útěku skupině divokých německých válečných zajatců. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele

Vojnový film o úteku nemeckých zajatcov z britského zajateckého tábora. Aj keď herci nijako neexcelujú, samotná zápletka sa rozbieha už od začiatku dobre, aj keď k záveru tempo upadáva. Dej síce nepôsobí nijako autenticky/vieryhodne, ale to príbehu na druhej strane až tak nevadí. Už je to niekoľký film, v ktorom dostávajú nemeckí fašisti v britskom filme viac priestoru ako samotní Briti - neviem, či si mám o tom niečo myslieť. Predchádzajúce mnou videné filme boli ale o čosi lepšie. Hodnotenie: 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Útěkový film, avšak neobvykle z druhé strany barikády. Jedná se o britský zajatecký tábor někde ve Skotsku a vězni jsou němečtí váleční zajatci. A svým způsobem se to dá považovat jako odpověď či jako rovnostrannost na slavný snímek ´Velký útěk´ (1963). Scénář byl zpracován na základě knihy ´The Bowmanville Break´ literárního autora Sidneyho Shelleyho, pro film samozřejmě s patřičnými změnami. Celý příběh je svou koncepcí hodně rychle předvídatelný, takže o nějaké dějové překvapení nelze narazit. Prostě je to celé dle známé útěkové šablony, takže po divácké stránce se jen čeká, kdy jaká scéna přijde. Jelikož jsou zajatci němečtí námořníci z ponorky, škoda, že není divák obeznámen, kde je Britové vlastně lapili. Dějová linka se veze až v přílišné jednoduchosti, takže se dá považovat za poměrně slabý. Vzpoury vězňů zakrývající vykopávání tunelu, příjezd kapitána Jacka Connora aby zjednal pořádek, útěk a následný hon vězňů. Nic víc, nic míň. Možná je ale již divák rozmazlen kvalitou předchozích únikových filmů, neboť třeba o něco pozdější snímek ´Vítězství´ (1981) je daleko horší. Takže zase až tak moc by být zatracován také nemusel. A snímků o zajateckých táborech s německými vězni zase tolik není, takže už z tohoto směru budí jistou zvědavost. A tak je opravdu škoda, že nenaplní dané očekávání. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Solidní napínavý válečný film ze skotského tábora pro 600 německých válečných zajatců. Předmětem děje je klasický útěk ze zajateckého tábora, ale tentokrát jde o útěk posádky německé ponorky a o souboj německého velitele s irským kapitánem kontrarozvědky. Ten zariskuje nechat Němce utéci, aby je mohl chytit i s ponorkou při naloďování uprchlíků. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jFjX_CfCt6o ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Filmů z německých,japonských zajateckých táborů je dost, tento je ze skotského zajateckého tábora pro příslušníky Kriegsmarine,Luftwaffe přičemž můžeme sledovat napínavé drama o útěku 28 mužů z kriegsmarine, je to o souboji irského kapitána s tím německým od kriegsmarine. Rozhodně se jedná o film, který lze doporučit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Možno ste videli pokus o útek..., no nie je povinnosťou väzňov to skúšať?" Veľmi zaujímavý, ale dosť neznámy film s atraktívnym príbehom o úteku nemeckých väzňov, zväčša členov Kriegsmarine a Luftwafe zo zajatia. Je to jeden z mála starších filmov, ktorý Nemcov ukazuje z tej ľudskejšej stránky, aj keď za svojím cieľom idú tvrdo a nekompromisne. Írsky dôstojník v službách britskej armády mi dosť pripomínal Paula Newmana, len mal o 30 kíl naviac...Príbeh môžme zjednodušene prirovnať k slávnemu filmu Útek, je to niečo podobné. Ak vám sedel film so S. McQeenom, budete spokojní aj s týmto. 80%. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama