Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se pobavil. I když je tady po právu Šimon zobrazován, jako ten největší satanáš, nelze popřít, že to dělá fakt šikovně, až jsem chvilkama nestačil koukat. Holek je mi samozřejmě líto, ale tak co, párkrát se proletěly letadlem, zbaštili plno kaviáru, dostaly kytičky, dokonce i k moři se občas dostaly, tak to můžou brát jako dovolenou u předražené cestovky a cennou životní zkušenost. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument na základě skutečných událostí a po pravdě mi to vyrazilo dech.. Drzost a až zarážející obludnost (bez)charakteru internetového „prince“ mě nenechala chladnou a moc jsem přála těm mladým ženám, aby byla odhalena jeho pravá totožnost.. S pomocí novinářů a policie se to nakonec podařilo, ovšem s velikým otazníkem - on už je zase na svobodě? Já bych ho v tom vězení nechala hnít.. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zase jednou něco povedlo! Skvělý dokument, který vás chytne během prvních minut díky kombinování "hraného filmu", výpovědi obětí a novinářů, ale hlavně autentických fotek, zpráv, hovorů a videí. Trošku mi to připomnělo story z Catch me if you can (ale ten reálně padělal šeky aka to byl zločin) zasazenou do moderního světa. Nejvíc zarážející mi přijde fakt, že si furt vesele běhá po svobodě a žije dál stejným životním stylem. Vlastně je génius. To si člověk ale pak řekne, že svět je opravdu totálně v pr*eli, když za tohle nelze někoho odsoudit, protože to úřady není považováno za zločin. Trochu mi vadí místní komentáře, že ty ženské jsou naivní krávy a blbky a nedejbože zlatokopky a můžou si za to samy. Nedokážete se vžít do jejich pocitů a neviděli jste všechny ty zprávy a co spolu předtím prožili. A co si budeme... zamilovanost dělá z lidí bohužel hlupáky. Avšak pokud s někým "chodíte" 14 měsíců a poprvé vás požádá o půjčku na telefon, když mezitím vám nedal jediný důvod mu nevěřit a myslíte si, že spolu máte milující vztah, máte se společně stěhovat atd., tak vám to nebude připadat tak divné. (I když ta nehorázná suma mohla být nápadná...) Druhá věc jsou ty další a další a další peníze, příběh jak z akčního thrilleru a stupňování do absurdity. Nejvíc mě pobavila ta poslední z Amsterdamu, která osrala jeho. "Takže vy stále prodáváte jeho věci?" - "Ano." :D Savage :D A teda na konci se shodila do roviny "naivity" ta Cecille, která jakoby nic řekne, že je stále na tinderu a furt si tam hledá chlapa, lásku svého života. Já bych měla trauma z takových aplikací do konce života :D ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, na kterém mě nejvíce fascinovaly moderní seznamovací metody aka, v tomto případě, Tinder. V tomto směru totiž nemám žádné zkušenosti, ale už jen popis toho, jak takové seznamování přes sociální sítě probíhá, mi nahání husí kůži. Nejdřív swipe doprava na Tinderu, match a následné hledání informací na dalších sociálních sítích, kam lidé samozřejmě postují jen to nejlepší (popřípadě lžou, co jim v tom brání, že ano?), což mnohdy vůbec neodpovídá skutečnosti... Hledat tímhle způsobem partnera asi funguje, ne však, když máte nereálně představy. Každopádně... samotný dokument je natočený skvěle (dokonce doplněný o autentické záběry!) a mistrně se mu podařilo přenést nás do situace, ve které se ocitly podvedené ženy. Na jednu stranu je jejich chování nereálně, ale když se nad tím zamyslíte, je pochopitelné. Když se poprvé seznamujeme a někdo nám opravdu sedne, mozek a srdce přestávají jednat racionálně. V tomto případě je to umocněno faktem, že podvodníček působil jako boháč. Doufám, že lidi tohoto typu dostihne karma a nakope jim zadek. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Jak úvod vysvětluje, holky prostě chtěly pohádkového prince, což v dnešní době znamená luxusní životní styl, který lidé hltají na Instagramu. Tinder podvodník byl velmi chytrý, ale zároveň jsou slečny opravdu trochu jednodušší. Jenže zatímco holky nejsou až tak inteligentní a mají povrchnější pohled na svět, tak neudělaly nic špatného (aspoň podle tohoto dokumentu), zatímco hlavní podvodník je opravdu vychcaný a regulérně zlý člověk. Docela by mě ale zajímal pohled na ty jednotlivé lidi více do hloubky, hlavně si posvítit na toho podvodníka, o kterém se toho vlastně zase tolik nedozvíme. V každém případě je tenhle dokument od Netflixu fakt skvěle natočený. Je to jako dívat se na napínavý thriller, ve kterém se nám pomalu odkrývají další a další informace. Nedočkáme se ničeho obzvlášť šokujícího (snad jen je smutné, jak to, co provádí, se nepovažuje ve většině zemí za nic extra trestuhodného), ale jde o opravdu poutavou záležitost. (8/10) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)
  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)
  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama