Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Plakáty, upoutávky či samotný obsah lákají na klasické survival drama v nehostinné Grónské krajině, na které však skoro vůbec nedojde, a když ano, tak se týká zpravidla toho, kterého psa musí oba průzkumníci sníst. To je vlastně z celého boje o přežití vše, jelikož po zbytek filmu se oba nacházejí v chatce postavené z lodi, a čekají na záchranu, a čekají, čekají, čekají, čekají....A o tom je celý film. Marná sláva, žádné velké napětí nebo adrenalin se nedostaví. Stejně tak neosloví ani krajina samotná, která je po hříchu málo využita. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu Proti ľadu je inšpirovanými skutočnými udalosťami – prečítajte si opravdu krátky obsah. Film je postavený na klasických základoch daného žánru, vedenie dvojici charakterov je na obecnej úrovni. Obrazovo slušný priemer, ale vizuálne príbuzný Arctic: Ľadové peklo bol oveľa pôsobivejší, nehovoriac o hereckom výkone Madsa Mikkelsena. Vo svojom žánru, v tejto forme, spíš tuctový film. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Drsný arktický survival film podle skutečné události. Celé se to odehrává v Grónsku v letech 1909-1912. Výprava se snaží dokázat, že Grónsko je ostrov a že si na něj tedy USA nemůže dělat nárok. Jenže jsou chyceni v ledu. Kapitán se rozhodne ve společnosti mechanika podniknout výpravu a důkaz obstarat. Tato cesta se jim ale protáhne na několik let. Nemají to vůbec jednoduché a sáhnou si na samotné dno. Podaří se oněm dvoum dobrodruhům doručit tento důkaz až do do Dánska? Krom Nikolaje Coster-Waldau v hlavních roli tu moc známých jmen není. Filmu bych leda vytknul pomalejší tempo. "Je to medvěd!" ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film dodal všechno co sliboval trailer, ale nic navíc. Proti ledu je nekomplikovaný survival s minimem vypjatých scén, bez přesahu i bez obvyklé závěrečné katarze. Nějvětší thriller to byl nakonec pro nešťastné tažné psíky. Nikolaj Coster-Waldau nebude taková hvězda jako se zdálo ještě před pěti lety, ale tyhle malé filmy utáhne relativně s přehledem. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Po letošním pouštním survivalu Zlato, se nám představuje druhý, který nás tentokrát zavede do mrazivých končin Grónska. Cca první půli filmu jsem se velmi bavil. Skvělá ukázka drsného a nekompromisního přežití na arktických pláních a skaliskách, potraviny na příděl, zabíjení psů, propad do mrazivé vody anebo také souboj s ledním medvědem ( tady jsem čekal že si tvůrci trochu pohrajou, jelikož jsem v naději doufal v druhého Revenanta, bylo to však krátký a odfláklý ), takže si myslím, že v této části se je na co dívat. Jakmile se však polárníci dostanou zpět, tak se z toho stává takový spíše psychologický, utahaný, nezáživný drama v boudě. Nevím, jak moc je to podle skutečnosti, ale ve chvíli, kdy se představitelé musí vrátit 300 km tam a 300 km zase zpátky kvůli kusu papíru a následné zjištění co se potom stalo, tak to musel být teda řádný dojeb. Škoda jen, že tady se to vylíčí jakoby měli jít na nákup do kauflandu pro rohlíky a zase zpátky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)
  • První islandský film Netflixu. (honzikk)

Reklama

Reklama