Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Snad nejzábavnější ze všech Jackieho filmů. Při scénách pod vodou jsem se řezal smíchy. První polovina je docela trapná a Jackie na sněhu není moc přesvědčivý ani po jeho osvědčených stránkách. Potom se to ale rozjede a Jackie dokazuje že umí. Jen pár toporných herců dál kazí dojem a připomíná ten trapnější začátek. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Když to tak vezmu, tak Jackie hraje stále tu samou (nijakou) postavu ve skoro všech svých, stále stejných (nijakých) filmech... Ale co naplat, když ty jeho choreograficky bezchybné akční kousky berou dech stále stejným způsobem (tj. hodně). Navíc většině jeho filmů (tomuto nevyjímaje) nechybí spád, tempo ani slušná dávka ucházejícího humoru. Možná to bude znít trochu nepochopitelně, ale já ho mám čím dál raději (myslím samozřejmě Chana). 70 % ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Měl jsem náladu na srandokungfu. Jenže to jsem netušil, že První rána je jakousi přílepkou k sérii Police story....která mě moc nebrala. Ale co...komedie s J. Chanem nemůže být špatná, ne? Jenže ona to moc komedie není. Spíš špionážní drama s typicky Chanovskými legráckami a opičáctvím. Ty sice nepobaví vždy, ale ze strany Chana je to obdivuhodné každým coulem. Příběh je ovšem notně vyčpělý a to i když se lokace střídají jako v Bondovi...chvíli Ukrajina, pak Rusko, Austrálie, vrtulníky, honičky na lyžích, dokonce ponorka...vše je typicky starobondovské. Jenže tento typ filmů stárne velmi rychle a jen srandokungfu, mi ani náhodou nestačí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Bondovka v štýle Jackie Chana - poskakovanie, bitky, trocha humoru... . Jackie pobehuje po horách s holým pupkom, skáče z vybuchujúceho vrtulníka do zamrznutého jazera, prebehne cez bazén po nafukovačke, obhadzuje sa s protivníkom morskými ježkami, stvára vylomeniny na chodúľoch a zaparkuje auto skokom rovno na jachte. Ešte musím spomenúť pozoruhodné kreácie s rebríkom, to je typicky Chanovské. Stopáž je mierna, tempo v pohode, nápady vhadzované pravidelne. Extra pecka to nie je, ale stačí na bezbolestné zabitie voľného času. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je prostě šílenec, ale neskutečně mě pořád baví. Je zábavný a takové měly být i jeho filmy. Především v minulosti se zaměřil na to, aby diváky bavil. Tohle je ryzí ukázka, kde je navíc ještě to ruské prostředí a následně i australské, kam ani v jednom případě nezapadá, ale o to zajímavější pak jednotlivé konfrontace jsou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)
  • Film je volným pokračováním série Police Story. (CrypzzXD)
  • Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. (Varan)

Reklama

Reklama