Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Připadám si jako James Bond, ale hezký holky tu nejsou." Kdybych mi někdo dal úkol proletět se na Ukrajinu, zapsat časy sedmi návštěv sledované dámy na WC, dostat miliardu hřiven a užít si den volna, tak bych to asi bral. Neznám sice aktuální kurz hřivny k juanu, ale miliarda zní dobře. Jen by se do toho nesměla vloudit ukradená jaderná hlavice, což už je záležitost spíše pro Jackieho. Mě při jeho pověstné akrobacii nejvíce pobavila bojová ekvilibristika s rozkládacím žebříkem, mavaši-geri chůdou do prvního patra a podvodní kopací masáž doprovázená nechápavými pohledy udiveného žraloka. Tohle je prostě přímočarý útok na prvotní signální soustavu a já jsem se zapomněl krýt. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

First strike je sice navěšen na sérii Police story přes postavu přímého nadřízeného z předchozích dílů, ale jinak tento film nemá se sérií nic společného. Jackie spíše parafrázuje Bondovky a drží se i jejich vyprávěcí struktury. Jackie se nejdříve vydá na Ukrajinu, kde se okamžitě zaplete do obchodu s jadernými zbraněmi. Po akční scéně na lyžích se přesuneme do Austrálie, kde má prodejce rodinu. First strike má pekelné tempo. Je to zdánlivě dáno tím, že film byl pro mimo hongkongské trhy asi o 20 minut prostříhán. Ve výsledném sestřihu běžíme od jedné akční scény ke druhé. Pro zajímavost jsem se podíval na originální verzi a ani ta výsledný dojem příliš nenapraví. Spíše byly vystřiženy některé vysvětlující scény, některé komediální scény a některé scény byly zkráceny. Nic zásadního co by výrazně změnilo tempo nebo vyznění filmu. Pokud se budeme bavit o té verzi kterou většinou známe,tak z komedie zbyly jen nějaké gagy. Pokud v něčem First strike vyniká, tak je to akce. Úvodní akční scéna na lyžích je ďábelská, s divokými kaskadérský kousky. Po přesunu do Austrálie je výborná scéna, kdy  Jackie musí utéct před dvěmi obrovskými rusáky. Není to bitka, ale spíš Jackieho akrobatické kousky. Vrcholem a nejcitovanější z tohoto filmu je bitka s žebříkem. Finále pod vodou je nápadité, ale vodní element trochu brzdí Jackieho v rozletu. Díky nezajímavému a uspěchanému ději působí First strike spíše jako sestřih akčních scén, než plnohodnotný akční film. I tak jsem poměrně spokojen, především díky prezentované akci a opět režírující Stanley Tong také není žádný břídil. ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o čtvrtý díl Police Story, je zde spousta odlišností. Jackieho policista změnil jméno, ve filmu se vůbec neobjeví jeho snoubenka (Maggie Cheung), Jackie už nestojí proti asijským mafiánům ale celosvětovému spiknutí. Zkrátka film se nese mnohem víc v duchu hollywoodských filmů než předchozích dílů, akce už není tak tvrdá (ale je rozhodně zábavná a originální- Jackie na snowboardu, zápas se žebříkem, boj pod vodou v bazénu plném žraloků), ani kaskadérské kousky tak nebezpečné, ale i tak jde o jeden z nejlepších Jackieho filmů posledních deseti let. Silnou stránkou filmu je i humor, kterého je zde opravdu hodně a ve většině případů je velmi povedený. Je vidět, že Jackie si se Stanley Tongem rozumí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +slušná choreografie, některé vtipné momenty -pořád to samé/// A našlo bys se mnohem více mínusů. Podstatné však je, že tento film mě moc nenadchl. Sem tam jsem se bavil, občas nudil, ale rozhodně to ve mě nezanechalo nějaký hlubší význam. Z Jackieho filmografie se jedná prostě o standart, který dnes tolik neohormý./// Celkem 52%/// ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Existují dva sestřihy, ale zdroje se rozcházejí v délce: podle IMDB americký 88 minut a hongkongský 107 minut, podle Wikipedie americký 83 minut a hongkongský 110 minut. (Rominator)
  • Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty. (CrypzzXD)
  • Film je volným pokračováním série Police Story. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama