Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Lacike 

všechny recenze uživatele

USA 83 minutova verzia, ktora vysla aj u nas: Stvrty diel Police Story do serie vôbec nepasuje. Jednak stylom, ktory nie je tradicne temny, ale tentokrat film pripomina pohodovu komedialnu variaciu na Bondovky. A zaroven sa film vôbec nevenuje sukromiu Jackieho postavy, takze nielen ze absentuje Maggie Cheung ale ani Jackieho postava nicim nepripomina Ka Kui Chana (Kevina Chana podla toho ci ste videli USA alebo originalnu verziu predoslych dielov). Dokonca aj meno ma ine a cely cas Jackieho volaju Jackie. Spolocne maju len to, ze je policajt a jeho nadriadeneho hra znova Bill Tung, ktoreho postava sa vola stryko Bill Tung. V HK sa s vymyslanim mien postav prilis nenadreli. Ale samotny film je totalna pecka v tom najlepsom Bondovskom style. Jackie vysetruje zaujimavy pripad ohladom obchodnikov s nuklearnymi zbranami a môzete sa vsadit na to, ze v tom budu mat prsty aj Rusi. Vyprava je velkolepa. Cestovalo sa po celom svete. Jedna akcna scena strieda druhu. Jackie sa vzdy vo svojich filmoch inspiroval Bondovkami a tentoraz to nemusi vôbec skryvat. Uz uvodna nahanacka na lyziach a snowboarde trumfne kopu Bondoviek v ktorych bola podobna akcia. Dockame sa aj skvelych prestreliek a v druhej polovici poriadnej davky bitiek v ktorych Jackie neskutocne vynaliezavo vyuziva vselijake predmety alebo netypicke prostredie. Za zmienku stoji skvela hromadna bitka v ktorej Jackie bojuje s rebrikom, bitka s dvoma obrovskymi protivnikmi, vyuzitie vysokych chodulov a hlavne neskutocne vtipne finale pod vodou v obrovskom akvariu zo zralokmi. K dokonalosti tu chybaju uz len nejake pekne zeny. Namiesto nich sa bohuzial docame len naheho Jackieho. Jackie si na akcnych scenach tentokrat dal fakt zalezat, predvedie kopu skvelych kaskaderskych kuskov a dabler ho zaskakuju minimalne. Takze z filmu bude kazdy milovnik Bondoviek a Chanoviek nadseny. 8/10. HK nezostrihana 107 minutova verzia tentokrat ponuka nielen viac komedialnych scen, ale aj skoro vsetky akcne sceny su dlhsie. Najviac je predlzene Jackieho blbnutie v akvariu. Cez 5 minut skvelych zabavnych novych bitiek. Takisto zistime jak dopadli niektore postavy (smrt jednej a zatknutie dalsej). Jedinym horsim aspektom je tuctova hudba. USA verzia obsahuje novu hudbu, ktora perfektne variuje slavnu Bondovsku temu. V HK verzii sa aspon v zaverecnych titulkoch dockame ustrednej pesnicky celej serie Police Story. Takze koho bavi zostrihana verzia, tak v dlhsej dostane viac zabavy a aj akcie bez toho, aby utrpelo tempo filmu. Stoji za to si ju zohnat. 9/10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Už ve třetím POLICE STORY si Jackie udělal výlet do Číny a tentokrát to vezme přes Ukrajinu až do Austrálie. Inspirace bondovkami, které rok předtím znovu nakoplo ZLATÉ OKO, je zjevná a přiznaná a ne, že by si Jackieho fanoušek opět nepřišel na svoje - Jackie proskakuje žebříky, kungfuje pod vodou a metá kotrmelce na chůdách - ale ve výsledku je to průměr a nejslabší díl série. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Police Story, které ale nejde v duchu předešlých dílu. Jackie je tu skoro jako 007. Pěkné souboje a choreografie jak už tak bývá zvykem. Slabší příběh což je také normální, ale zase dohromady to dá super film, který je docela i krátký. Jackie Chan je prostě zábavný a na každý jeho film se dobře kouká. Na konci jsem zase kroutil hlavou co tam předváděli za kaskadérské kousky, ale neni to takové maso jako v prvním a druhém díle. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jackie Chanom som mal vždy rád (narozdiel od filmov so Seagalom alebo Van Dammeom), First Strike je klasický Jackie Chanovský film. Ako najlepšiu scénu hodnotím bitku pod vodou, to bol naozaj úctyhodný výkon Jackieho. Tiež nepochopím, ako Jackie mohol súhlasiť s tým plávaním v ľadovom jazere a doteraz mám pred očami scénu, keď vyliezol z vody... Ten chlapík je proste úžasný. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. (Varan)

Reklama

Reklama